Viimeisimmät julkaisut

Ruukilta paneelit ja mitoituspalvelu Metsä Groupin Vuosaaren selluvarastoon

Ruukki toimitti seinäpaneelit Metsä Groupin biotuotetehtaan selluvarastoon Helsingin Vuosaaren satamaan

Kuva: Metsä Group Vuosaari

 

Sandwich-paneeleja toimitettiin 400 metriä pitkään ja 80 metriä leveään rakennukseen yhteensä 7000 neliötä, eli yhden jalkapallokentän pinta-alan verran. Sandwich-paneeli on esivalmistettu seinäelementti, jossa kahden teräsohutlevyn välissä on eristekerros.

Suunnittelupalvelu ja toimitusvarmuus olivat toimituksessa Ruukin vahvuuksia. Ruukki vastasi mitoituksesta ja optimoi paneelit rakennuksen eri osiin siten, että ne olivat asiakkaalle myös kustannustehokkaita. Selluvarasto sijaitsee meren rannalla, eli vaativimmassa maastoluokassa. Rakennukseen kohdistuu normaalia suurempi tuulikuorma ja siksi nurkka-alueille vaadittiin normaalia paksummat teräslevyt. Rakennuksessa käytettiin kolmea eri teräsohutlevypaksuutta. Ruukki pystyy valmistamaan ja toimittamaan suuren määrän paneeleja sovitussa aikataulussa ja yhtiöllä on kokemusta vastaavista rakennuskohteista.

Varasto, johon voidaan varastoida 80 000 tonnia sellua, otetaan käyttöön kun Metsä Groupin biotuotetehtaan tuotanto Äänekoskella alkaa elokuussa 2017. Varasto toimii sellun välivarastona ennen sen laivaamista maailmalle.

Sandwich-paneelit asensi Ruukin valtuuttama asennusliike Inmarx partners. Paneelien asennus aloitettiin syyskuussa 2016 ja saatiin päätökseen vuoden 2016 marraskuussa.

Mediapalvelu: Tapani Tuominen, Ruukki Construction, tapani.m.tuominen@ruukki.com, puh. 050 314 3131

Ruukki Construction palvelee rakennusalan asiakkaita. Toimitamme asiakkaittemme liiketoimintaa edistäviä tuotteita ja palveluja aina suunnittelusta asennukseen. Yritysasiakkaisiimme kuuluvat muun muassa rakennuttajat ja rakennusyritykset. Henkilöasiakkaita palvelemme katon rakentamisessa, katteiden ja tarvikkeiden valmistuksesta asennuspalveluun. Vesikatoissa tuotemerkkeinämme ovat Ruukki ja Plannja. Vähittäiskauppojen lisäksi palvelemme katonrakentajia Ruukki Express- ja Plannja-myymälöissä , yhdeksässä maassa. Ruukki Construction työllistää noin 2 500 työntekijää ja tuotantoa meillä on 15 tehtaassa. Vertailukelpoinen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,305 mrd SEK . Ruukki Construction on SSAB:n tytäryhtiö. SSAB on pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö, jolla on toimintaa yli 50 maassa. Yhtiö on noteerattu NASDAQ OMX Tukholmassa ja Helsingissä. www.ruukki.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>