Viimeisimmät julkaisut

RILin toimitusjohtaja Helena Soimakallio globaalin KIRA-järjestön puheenjohtajaksi

HelenaSoimakallioKiinteistö- ja rakennusalan tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-organisaatioiden kansainvälisen kattojärjestön puheenjohtajaksi seuraavalle kolmivuotiskaudelle on valittu Suomen Rakennusinsinöörien liitto RILin toimitusjohtaja, diplomi-insinööri Helena Soimakallio. Hän on vuonna 1953 perustetun organisaation johtopaikalla paitsi historian ensimmäinen suomalainen, myös ensimmäinen nainen.

CIB on kiinteistö- ja rakennusalan tulevaisuuden keskiössä, sillä se kokoaa yhteen maailmanlaajuisesti alan tutkijat ja kehitysorganisaatiot.
”Alan merkitys yhteiskunnassa on erittäin suuri niin taloudellisesta kuin inhimillisestäkin näkökulmasta. Haluankin CIBIn puheenjohtajana vaikuttaa siihen, että tutkimustiedon ja alan ammattilaisten roolia yhteiskunnallisessa päätöksenteossa nostetaan. Pidän myös erittäin tärkeänä, että kiinteistö- ja rakennusalan houkuttelevuus kasvaa nuorten ja naisten keskuudessa.”

CIB (International Council for Research and Innovation in Building and Construction) on koko toimialan kattava verkosto, jonka jäseninä on yli 5 000 kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaista ja yli 500 organisaatiota. Jäsenet toimivat laajasti alan tutkimuksen, opetuksen, teollisuuden ja valtionhallinnon parissa.

Järjestön tehtävänä on edistää paitsi alan tutkimus- -ja kehitystoimintaa, myös koota ja välittää alan tutkimustietoa eri osapuolten käyttöön. CIB muun muassa julkaisee toimialan eri sektoreiden tutkimustoiminnan tiekarttoja, jotka toimivat kansainvälisten tutkimusohjelmien suunnittelun ja ohjauksen työkaluina.

Helena Soimakallio on toiminut RILin toimitusjohtajana vuodesta 2006 alkaen, jota ennen hän työskenteli energiateollisuudessa useassa vaativassa tehtävässä. Hänellä on lisäksi kokemusta useiden organisaatioiden hallitustehtävistä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. CIBin hallituksen jäsen Soimakallio on ollut vuodesta 2010.

Nimitys julkistettiin WBC16-kongressissa (World Building Congress 2016) Tampereella 31.5.2016.

CIB World Building Congress – WBC16
Intelligent built environment for life
30.5.-3.6.2016, Tampere-talo
www.wbc16.com
www.twitter.com/wbc16_
www.facebook.com/cibwbc16

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>