Viimeisimmät julkaisut

Remontit pitenevät ja kustannukset nousevat asbestilain seurauksena

isannointiliittoAsbestilaki ja -asetus muuttuivat vuoden alussa. Uusien säädösten on tarkoitus turvata asukkaiden ja asbestin kanssa työskentelevien turvallisuus entistä paremmin. Lakimuutos vaikuttaa sekä taloyhtiön että osakkaiden omiin remontteihin. Kaikkien asukkaiden onkin hyvä tuntea perusasiat esimerkiksi kylpyhuoneremonttia suunnitellessaan. Isännöintiliitto laati ohjeet osakkaille.

Asbestia on käytetty varsinkin ennen 1990-luvun puoliväliä niin rakennusmateriaaleissa kuin eristeissäkin. Sen käyttö kiellettiin vuonna 1994.

Asbesti rakenteissa ei ole vaarallista, ja vanhoista rakenteista sitä löytyy edelleen. Sen sijaan asbestin purkutyössä syntyvä hienojakoinen pöly voi aiheuttaa erilaisia keuhkosairauksia. Säädöksillä pyritään estämään nimenomaan asbestipölylle altistuminen.

Remontit kestävät pidempään, hinnat nousevat

Isännöintiyritykset arvioivat, että remontit venyvät, kun purkutilojen asbestipitoisuudet pitää mitata ja odottaa laboratoriokokeiden tuloksia. Uudet työvaiheet nostavat myös korjausten hintoja osakkaiden remonteissa.

Esimerkiksi yksittäisessä kylpyhuoneremontissa kustannukset voivat nousta 20–30 prosenttia, jos pintoja pitää purkaa asbestityönä. Myös taloyhtiöiden korjauksissa, esimerkiksi julkisivuremonteissa, kustannukset kasvavat.

Tarkempia ohjeita kodin remonttiin osakas saa isännöintiyrityksestä tehdessään muutostyöilmoituksen, jota laki edellyttää esimerkiksi keittiö- ja kylpyhuoneremonteista ja muovimaton poistosta.

Lue Isännöintiliiton ohjeet täältä.

Lisätietoja:

Kaisa Leiwo, Isännöintiliitto, johtaja, p. 040 5566 697

Hyvä isännöinti kannattaa.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>