Viimeisimmät julkaisut

Remion herätti Orwakin roskiksen henkiin – teollinen internet luo palvelutarpeista uutta bisnestä

Ruotsalaiset Orwakin TOM-jäteastiat osaavat kertoa täyttöasteensa, tyhjennystarpeensa sekä ilmoittavat viipymättä vikatilanteesta.
– Tämä on Remionin etävalvontaratkaisun ansiota, sanoo Orwakin myyntijohtaja Sandra Wärenhed.

Älyroskikset ovat yksi esimerkki teollisen internetin uranuurtaja Remionin luomista ratkaisuista. Tamperelainen kasvuyritys on viimeisen viidentoista vuoden ajan kehittänyt menestyviä etävalvonnan sovelluksia Suomen johtaville työkone- ja laitevalmistajille.

– Kyse on koneissa ja laitteissa olevan tiedon saattamisesta hyötykäyttöön, kertoo Remionin toimitusjohtaja Jukka Kivimäki.

Teollinen internet lähtee asiakkaan tarpeista

Hyötykäyttö liittyy esimerkiksi laitteiden ja koneiden kunnossapidon ja oikea-aikaisen huollon suunnitteluun.

– Etävalvonnan avulla saadaan huomattavia kustannussäästöjä toiminnan tehostuessa. Tiedon hyödyntäminen avaa ovia uusille palveluliikeideoille, jotka kasvattavat asiakkaan kilpailuetua. Teollinen internet on kova valtti myös toiminnan turvallisuuden ja luotettavuuden kehittämisessä, summaa Kivimäki.

Wärenhedin mukaan Remionin tuottama etävalvonnan kokonaisratkaisu teki Orwakista erittäin kilpailukykyisen.

– Remionilla on hyvin asiakaslähtöinen tapa toimia ja ohjelmisto räätälöitiin täysin meidän tarpeisiimme sopivaksi. Asiakasportaalin avulla asiakkaamme voivat optimoida TOM-jäteastioidensa tyhjennys- ja huoltovälit, kertoo Wärenhed.

Kivimäen mukaan asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen on alan elinehto. Kokemuksen ohella kokonaisvaltaisuus on toimitusjohtajan mukaan Remionin valttikortti.

– Asiakkaan liiketoiminnan ja loppuasiakkaan tarpeiden ymmärtäminen on edellytys ratkaisujen tarjoamiselle. Teollisen internetin ilmiötä voidaan lähestyä monelta kantilta. Remionin osaamisessa yhdistyy vahva tiedonkeruun ja laitetekniikan ymmärrys sekä tietomassan käsittelyn ja tiedon esittämisen asiantuntemus.

Ketterillä kokeiluilla vauhtiin

Kivimäen mukaan TOM-jäteastiat ovat oiva esimerkki siitä, kuinka esineiden internet valtaa yhä uusia sovelluskohteita. Kasvava cleantech-ala on Remionille yksi kiinnostava teollisen internetin sovellusten alue jatkossakin. Orwakillakin suunnitellaan seuraavaksi etävalvonnan tuomista osaksi yrityksen muita tuotteita.

Teollisen internetin hyödyntämisessä vain mielikuvitus on rajana. Remionin mukaan kelkkaan kannattaa hypätä ketterästi kokeilemalla.

– Asiakas hyötyy jo heti ensipilotista alkaen, toteaa Kivimäki.

Lisätietoja: 

Remion Oy: Jukka Kivimäki, toimitusjohtaja
p. 044 280 9221 / jukka.kivimaki@remion.com

Remion Oy on tamperelainen teollisen internetin palveluita tuottava yritys. Vuodesta 2001 toiminut alan pioneeri on kehittänyt lukuisille alansa johtaville yrityksille koneiden ja laitteiden etävalvontajärjestelmiä ja niihin liittyviä ratkaisuja tiedon keräämiseen, analysointiin ja esittämiseen. remion.com

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>