Viimeisimmät julkaisut

Rasi ry:n toimitusjohtaja vaihtuu rautakaupan ollessa kasvuvireessä

Rakentamisen ja sisustuksen kauppa kehittyi vuonna 2017 hyvässä kolmen prosentin kasvuvauhdissa

Kuvassa: Minna Liuksiala. Kuva: Rasi.

Myös vuosi 2018 on startannut positiivisen vireessä. 1.2.2018 toimialayhdistys Rasi ry:n uutena toimitusjohtajana aloitti Minna Liuksiala.

Rakentamisen ja sisustamisen kauppa 2017

Vuonna 2017 alaa vauhditti yleinen rakentamisen voimakas kasvu, mikä tuki erityisesti rakennustarvikkeiden ja puutavaran myynnin kehitystä. Rasi ry:n tilastoissa kokonaismyynti kasvoi kolme prosenttia. Sateinen kesä hidasti kuitenkin kauden tärkeimmän myyntisesongin kuluttajakauppaa. Tämä näkyi erityisesti kesän puutarhatuotteiden ja ulkomaalien myynnin kehitysluvuissa.

Alan toimijat ovat kehittäneet erityisesti sähköisiä palveluja. Usealla toimijalla on verkkokaupparatkaisu, jossa asiakas voi valita tuotteet kotiin toimitettuna tai tehdä sähköisen tilauksen ja noutaa lähimmästä kaupasta. Lisäksi verkossa näkyvien tuotteiden tiedon tasoa on parannettu ja kuluttajaa neuvova chat-palvelu löytyy yhä useammalta toimijalta. Kuluttajalle tämä tarkoittaa, että rautakaupan tuotteet ja palvelut löytyvät aina paremmin sieltä mistä kuluttajakin, eli verkosta.

Alan kehityksessä näkyy myös kuluttajien kasvanut tarve ostaa ns. avaimet käteen palvelua myös remontointikohteisiin. Tällöin suunnittelu ja asennuspalveluiden rooli korostuu rautakaupan alalla.

Näkymä vuoteen 2018 on hyvä. Erityisesti sateinen kesä jätti jälkeensä runsaasti patoutunutta remontointitarvetta. Rakentamisen tason odotetaan pysyvän hyvällä tasolla ja kuluttajien yleinen luottamus omaan talouteensa nostaa odotuksia tämän vuoden remontoinnin aikeista.

Toimialayhdistys Rasi ry sai uuden toimitusjohtajan

Rasi ry:n toimitusjohtajana aloitti eMBA Minna Liuksiala 1.2.2018. Liuksialalla on pitkä kokemus rautakaupan puolelta ja viimeisimmäksi hän on ollut alan teollisuuden palveluksessa.

– Otan tehtävän vastaan innostuneena, tämähän on varsinainen näköalapaikka koko toimialaan, Liuksiala kertoo.

Liuksialan mukaan kansainvälisen kattojärjestö EDRA:n jäsenyys luo tärkeän ikkunan Eurooppaan.

– Kaupan ala elää isoa muutoksen aikaa, eikä toimialaa voi katsoa pelkästään Suomen näkökulmasta. Lisäksi useat toimialan yritykset toimivat vahvasti kansainvälisellä pelikentällä. Tahdon tuoda oman kokemukseni kautta myös uusia avauksia toimialan kehittämiseen ja alan edunvalvontaan, Liuksiala toteaa.

 

Rasi ry on rakennus- ja sisustustarvikekaupan alalla toimivien yhteisöjen ja elinkeinonharjoittajien yhdistys. Sen tarkoituksena on parantaa rakennus- ja sisustustarvikekauppa-alan toimintaedellytyksiä. Rasi ry on Suomen Tukkukauppiaiden Liiton jäsen. www.rasi.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>