Viimeisimmät julkaisut

Raksystems ostaa ruotsalaisen Dry-IT:n

Raksystems laajentaa toimintaansa Pohjoismaihin ostamalla ruotsalaisen konsulttiyhtiö Dry-IT:n, joka keskittyy kosteudenhallintaan, energiaan ja ympäristöön.

Kuva: dry-it.se

Raksystems Insinööritoimisto Oy on solminut sopimuksen ruotsalaisen Dry-IT AB:n ostosta. Dry-IT tarjoaa  palveluita ja neuvontaa kosteudenhallintaan, energiaan ja ympäristöön liittyen. Vuodesta 1999 lähtien rakennus- ja kiinteistöalaa lähinnä Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Uppsalassa palvellut yritys työllistää 80 asiantuntijaa.

Vuoden 2018 lopulla Raksystems teki strategisen päätöksen aloittaa valmistelut tavoitteenaan yhtiön kansainvälistyminen. Yritys oli jo pidempään kartoittanut alan yrityksiä Ruotsissa ja näin luonut pohjan mahdolliselle yritysostolle.

“Jo ensitapaamisella kävi selväksi, että Dry-IT on Raksystemsin kaltainen toimija Ruotsissa. Dry-IT:n ajatukset tulevasta, tapa palvella asiakkaita ja toimia sekä yrityksen sisäiset arvot ovat hyvin samankaltaisia kuin Raksystemsillä. Näen yhteiselle tulevaisuudelle paljon potentiaalia. Voimme yhdistää molempien yhtiöiden hyväksi todettuja toimintatapoja sekä oppia toisiltamme paljon. Kauppa tukee tavoitettamme olla lähitulevaisuudessa pohjoismaiden johtava asiantuntijaorganisaatio kiinteistöjen hyvinvoinnin, kosteudenhallinnan, energiatehokkuuden ja kestävän kehityksen osa-alueilla,” Raksystems Insinööritoimisto Oy:n toimitusjohtaja Marko Malmivaara kertoo.

“Dry-IT:llä ja Raksystemsillä on monia yhteisiä asiakkaita, jotka toimivat laajemmin Pohjoismaissa ja näin voimme jatkossa palvella heitä entistä paremmin. Yrityksillämme on useita toisia täydentäviä palveluita, joista saamme tukea niin asiakaspalveluun kuin kasvuun. On hienoa voida yhdistää kahden pitkään alalla toimineen ja hyvämaineisen asiantuntijaorganisaation voimat ja luoda asiakkaillemme yhä parempia palveluita”, sanoo Dry-IT:n toimitusjohtaja Jan Havik.

Yhtiöiden toimintoja kehitetään jatkossa siten, että Raksystems-konserni näyttäytyy yhtenä pohjoismaisena konsernina. Konsernin emoyhtiö pysyy Suomessa, ja Ruotsin johto vastaa Dry-IT:n toiminnasta Ruotsissa.

Kauppakirja on allekirjoitettu 10. toukokuuta ja yrityskaupan täytäntöönpanopäivä on 28.5.2019. Kaupan jälkeen Raksystems-konsernin pro forma liikevaihto ylittää 30 miljoonaa euroa.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>