Viimeisimmät julkaisut

Rakentamisen laatuteko -kisan voittajat: laatua ja asiakaslähtöisyyttä

Rakennusteollisuus RT:n Rakentamisen laatuteko -kilpailun ratkaisi tänä vuonna ennen kaikkea vahva laatuasenne ja asiakaslähtöisyys

Consti Julkisivujen maalarina työskentelevä Jean Lindström (56) voitti Laatuteko-kisan lisäksi myös yleisön suosikin tittelin. Kuva: RT

Voiton kisassa veivät työnjohdon sarjassa Peabin kolmihenkinen turkulainen työmaatiimi sekä työntekijöiden osalta helsinkiläinen maalari Jean Lindström Consti Julkisivut Oy:stä.

Peabin työmaatiimi, rakennusinsinöörit Tytti Nurminen (25) ja Juho Tamminen (24) sekä rakennusmestari Kim Mäkiruoho (29), korostaa yhteistyön ja avoimen tiedonkulun merkitystä kaikessa tekemisessä. Valintaperusteissa painotettiin erityisesti työmaalla käytössä olevaa Mestarin varttia.

”Mestarin vartti on päivittäinen turvallisuuden ja kosteudenhallinnan tarkastuskierros, joka on helppo tapa havainnoida mahdollisia puutteita. Käytäntö on, että havaitut ongelmakohdat korjataan saman päivän aikana, jos mahdollista, niin jo kierroksen aikana”, Nurminen kertoo.

”Peabin tiimin toimintatapa rohkaisee varmasti muitakin suuntaamaan katseet näihin nykyaikaisiin työtapoihin kosteudenhallinnan parantamiseksi”, toteaa Heinäluoma.

Consti Julkisivujen maalarina työskentelevä Jean Lindström (56) voitti Laatuteko-kisan lisäksi myös yleisön suosikin tittelin. Vaikka yleisöäänestyksessä etenkin kärkikolmikolle ääniä kertyi tasaisesti, voittoa voi pitää ylivoimaisena, sillä Lindström johti äänestystä alusta alkaen.

”Jean Lindström on erinomaisen tinkimätön oman ammattijäljen tekijä. Hän näkee työmaalla vaivaa hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi ja uskaltaa sanoa esimiehilleenkin, kuinka asiat kannattaa tehdä. Toivon, että hänen esimerkkinsä tarttuu meistä aivan kaikkiin, ei pelkästään rakennusalalla työskenteleviin”, sanoo kilpailun tuomarina toiminut Eero Heinäluoma.

”Kyllä esimiesten itsetunnon pitää kestää omien ehdotusten muuttaminen, jos perusteet ovat oikeat”, Lindström toteaa ykstuumaan.

Lindström on tällä hetkellä Helsingin Korkeavuorenkatu 21:n arvorakennuksen peruskorjaustyömaalla Johanneksen kirkkoa vastapäätä. Hänen työnään on maalata viimeinen pinta koristeelliseen julkisivuun 1880 luvulla rakennettuun taloon. Työn vaativuutta kuvaa se, että julkisivussa on yhteensä 1 200 kipsikoristetta, joista 350 joudutaan uusimaan kokonaan sekä noin neljä kilometriä punaisen pinnan ja vaalean harmaiden ikkunan pielien välistä rajausta.

”Kaikkien kahdeksan finalistin kohdalla nousi selkeästi esiin se, kuinka tärkeäksi loppuasiakas koetaan työn kaikissa vaiheissa, olipa rakenteilla sitten tie, talo tai vaikkapa tunneli. Sen lisäksi, että laadukas lopputulos edellyttää teknistä osaamista, se vaatii ennen kaikkea asiakkaan tarpeiden ymmärtämistä”, kilpailun järjestelyistä vastannut johtaja Jukka Pekkanen sanoo.

Rakentamisen laatuteko 2017 -kilpailun voittajat julkistettiin 16.11.2017. Kilpailun organisoivat Rakennusteollisuus RT, Rakentamisen Laatu RALA, Rakennusliitto ja Rakennuslehti.
Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten, teknisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja. RT-liittoyhteisöön kuuluvat keskusliitto ja viisi toimialaa: Talonrakennus, Rakennustuoteteollisuus, Infra, LVI-tekninen urakointi ja Pinta.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>