Viimeisimmät julkaisut

Rakennusteho voitti Oulun Jokirannan koulun tarjouskilpailun

Asuntorakentajana tunnettu Oulun Rakennusteho Oy on tehnyt aluevaltauksen voittamalla Oulun Tilakeskuksen kilpailutuksen Jokirannan koulun uudisrakennushankkeesta. Loppuvaiheessa hankkeen kilpailutuksessa oli mukana suuria ja kokeneita koulurakentajia, mutta Rakennustehon ja Uki Arkkitehtien laatima suunnitelma ”Tiedon virta” arvioitiin hinta-laatusuhteeltaan parhaaksi.

Oulun kaupunginhallitus päätti vuoden 2018 maaliskuussa, että sisäilmaongelmista kärsinyt Jokirannan koulu puretaan ja sen 600 oppilaalle rakennetaan uusi koulu. Hankekehityspäällikkö Matti Tarkiainen kertoo, että Rakennusteho on tehnyt kaikessa hiljaisuudessa määrätietoista kehitystyötä koulurakentamisen vaatiman osaamisen kasvattamiseksi, ja tämä työ alkaa nyt näkyä.

”Periaatteenamme ei ole tarjota halvinta urakkahintaa, vaan laadukas kokonaisuus, jonka muodostavat pedagogisesti laadukas oppimisympäristö, tilojen muuntojoustavuus, puhdas sisäilma sekä elinkaarikestävyys”, toteaa Tarkiainen.

”Me tarjoamme enemmän kuin seiniä. Teemme suunnittelutyötä yhdessä tilaajan kanssa jo kehitysvaiheessa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.”

Jokirannan koulun kehitysvaihe käynnistetään heti, minkä jälkeen tehdään urakkasopimus.

”Hankkeen suunniteltu rakennustöiden aloitusajankohta on elokuussa 2019 ja rakennus luovutetaan tilaajalle joulukuussa 2020. Tärkeintä tässä hankkeessa on hyvä yhteistoiminta eri osapuolten välillä”, sanoo Matti Tarkiainen.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>