Viimeisimmät julkaisut

Rakennusalan kolmannella turvallisuusviikolla huomio niin suuriin kuin pieniinkin työmaihin

rt_rakennusteollisuusRakentajat järjestävät koko alaa koskevan kolmannen yhteisen valtakunnallisen turvallisuusviikon 9. – 13.5.2016. Viikkoa vietetään tänäkin vuonna teemalla ”Viisaat kypärät yhteen”.

Viikon aikana järjestetään tapahtumia ja seminaareja eri puolilla maata. Työmaakierroksilla rakennusyritysten henkilöstö vierailee toistensa työmailla tekemässä turvallisuushavaintoja. Radio Classic esittää neljä Rakennusteollisuus RT:n tuottamaa ohjelmaa viikon aikana. Niiden aiheina ovat tienkäyttäjien ja infratyöntekijöiden turvallisuus tietyömailla, omakotityömaiden turvallisuuden vastuukysymykset, omakotitalon tai mökin rakentajan työturvallisuus, sekä rakennusalan ammattilaisten työturvallisuus esimerkkinä oman kodin remontoijalle. Perjantaina on kansallinen tapaturmapäivä, jolloin korostetaan kiireen merkitystä tapaturmiin.

Työturvallisuus on kaikkien työmaalla työskentelevien yhteinen asia ja edellyttää jokaisen sitoutumista. Rakennusteollisuus on jos pidemmän aikaa sitouttanut jäseniään työturvallisuuteen. Se seuraa tarkasti omien jäsenyritystensä työtapaturmia. Kuukausittain tehtävässä tapaturmakyselyssä jäsenyritysten tapaturmataajuus, eli työtapaturmien määrä miljoonaa työtuntia kohden, on painunut nyt noin 15:een. Keskimääräinen tapaturmataajuus koko rakennusalalla on yli 60.

Rakentamisen turvallisuus ei parane kuin kaikkien yhteistyöllä. Siitä koko alan yhteinen turvallisuusviikkokin haluaa kertoa. Rakennusteollisuus RT:n kaikkien jäsenliikkeiden tavoitteena on saada kitkettyä työtapaturmat minimiin työmailla ja tehtaissa vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteena on vähentää tapaturmia 30 prosenttia joka vuosi.

Rakennusalan Viisaat kypärät yhteen -työturvallisuusviikon järjestää Rakennusteollisuus RT sekä yhteistyökumppanit Rakennusliitto, Rakli, SKOL, PRO ja viranomaistahot.

Lisätiedot:

Rakennusteollisuuden turvallisuusviikko ja sen tapahtumat ja radio-ohjelmat:
www.rakennusteollisuus.fi/turvallisuusviikko

Tietoa RT:n jäsenten tapaturmakyselyistä ja tuloksista:
http://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Tyoturvallisuus/Tyoturvallisuuskysely-ja-tulokset/


Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja. RT-liittoyhteisöön kuuluu kaikkiaan viisi toimialaa: Talonrakennusteollisuus, Rakennustuoteteollisuus, Infra, Pinta ja LVI-tekninen urakointi.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>