Viimeisimmät julkaisut

Rakennusalan innovaatiopalkinto Naava -älyviherseinälle

Tamperelaisen teollisuusneuvos Aarre M. Mattisen säätiö tukee suomalaisia rakennusalan opiskelijoita sekä innovaatioita

Kuva: Naava.io

Teollisuusneuvos Aarre M. Mattisen säätiö myönsi tänään järjestyksessään 4. erityispalkinnon. Palkintosumma on 20 000 euroa ja on siten yksi merkittävimmistä rakennusalan innovaatiopalkinnoista.

Ensimmäisen palkinnon vuonna 2009 sai Samuli Naamanka graafiseen betoniin liittyvästä innovaatiosta, toisen palkinnon vuonna 2011 Mika Pukari iLoq-sähkölukosta, joka saa energiansa avaimen liikkeestä. Kolmannen palkinnon sai vuonna 2015 professori Ralf Lindberg elämäntyöstään rakennusalan koulutuksessa ja hyvän rakennustavan puolustajana. Neljännen palkinnon saa Naava, joka on kehittänyt elävän ja älykkään sisäseinän sisäilman laadun parantamiseksi. Palkinto myönnetään Naavan perustajaosakkaalle Aki Soudunsaarelle.

Merkittävän uran rakennusalalla tehnyt teollisuusneuvos Aarre M. Mattinen, Rakennusliike Mattinen & Niemelän perustaja, päätti vuoden 2005 lopulla perustaa säätiön, jonka tarkoituksena on tukea rakennusalaa opiskelevia kaikilla koulutustasoilla. Säätiö tukeekin rakennusalan opiskelijoita aina ammattiopistoista teknillisiin yliopistoihin Pirkanmaalla. Uutta ja ennakkoluulotonta ajattelua rakentamisessa säätiö palkitsee puolestaan näillä säätiön perustajan nimeä kantavilla erityispalkinnoilla. Lisäksi säätiö haluaa parantaa orpolapsien elinoloja Aarre M. Mattisen oman orpotaustan takia myöntämällä avustuksia heitä tukeville yhteisöille.

Kuva: Naava.io

“Haluamme palkita ennakkoluulotonta ajattelua rakennusalalla. Tavoitteenamme oli alun perin jakaa palkinto joka toinen vuosi, mutta olemme huomanneet, että rakennusalan innovaatiot ovat harvinaisia. Siitäkin huolimatta, että vietämme suurimman osan päivästä rakennetussa ympäristössä, joten sen vaikutus meihin ihmisiin on suuri. Naava on näyttänyt tätä ennakkoluulotonta asennetta kehittäessään uniikin, teknologiaa ja luontoa yhdistävän viherseinän tavoitteena parempi sisäilma. Aihe on juuri nyt äärettömän ajankohtainen”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Mervi Mattinen-Similä Aarre M. Mattisen säätiöstä sanoo.

“Suuri kiitos Aarre M. Mattisen säätiölle tästä huomionosoituksesta. Rakentamisen kehittämisessä on tähän asti otettu huomioon ympäristö- ja energiaystävällisyys, mutta nyt mukaan on tullut myös ihmisystävällisyys. On ironista, että meillä Suomessa on maailman puhtain ulkoilma ja yli 70 % pinta-alasta metsää, mutta vietämme leijonanosan päivästä sisällä kodeissa, toimistoissa, kouluissa, liikennevälineissä, missä emme pääse nauttimaan raikkaasta ilmasta, emmekä vihreästä luonnosta. Naavan avulla tuodaan sisätiloihin luonnon ja ulkoilman hyvät puolet. Naavalla on muutama miljardi vuotta luonnon omaa tuotekehitystä takana ja lisäsimme siihen tuoreen suomalaisen insinööri- ja design-osaamisen”, Naavan toinen perustaja ja toimitusjohtaja Aki Soudunsaari sanoo.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>