Viimeisimmät julkaisut

Rakennusalalle uraauurtava laadunvalvonnan työkalu Tekes-rahoituksen tuella

Mobiilidokumentoinnin pioneeri Kotopro kehittää rakentamisen laadun parantamiseen tähtäävää pilvipalvelua Tekes-rahoituksen tuella

Kuva: Alieda

Erilaisia digitaalisia projektinhallinnan työkaluja on olemassa, mutta kaikki on suunniteltu etupäässä projektin aikataulujen ja resurssien, sekä tavara- ja rahavirtojen hallintaan. Aikatauluissa pysytään, mutta miten on laadun laita?

Rakentamisen laatuongelmat ovat jo pidempään olleet kuuma puheenaihe jukisuudessa. Ammattiosaamisessa alalla ei uskota olevan puutteita, mutta aliurakoitsijaverkoston johtamisessa ja tekemisen orkestroinnissa sitäkin enemmän. Teknologiakehityksen myötä projektien hallinnan helpottamiseksi on kehitetty digitaalisia työvälineitä. Kotopron uuden laatuun keskittyvän palvelumallin pohjana on yrityksen jo aiemmin kehittämiä dokumentointityökaluja.

”Tuomme projektin jokaiseen vaiheeseen mukaan laadunvarmistuksen”, kertoo Kotopron toimitusjohtaja Matti Ahonen. ”Pilvipalvelun kautta voi valvoja esimerkiksi hyväksyä maksupostit etänä kuvallisen itselleluovutuspöytäkirjan pohjalta.”

Laadunvalvonta ja sen parantaminen ovat tärkeitä joka toimialalla. Yritykselle tuttu rakennusala oli luonnollinen kehitystyön lähtökohta, mutta Kotopron uusi laatutyökalu mukautuu myös muille toimialoille. ”Tässä on potentiaalia kansainvälistymiseen ja palvelumallin toimialariippumattomuuden takia vain mielikuvitus on rajana”, sanoo Tekesin asiantuntija, kauppatieteiden tohtori ja tuotantotalouden insinööri Kari Uusitalo.

Alieda on konsultointiyritys, joka tekee viestintää PK-yritysten puolesta. www.alieda.fi.

 

Kotopro Oy on suomalainen mobiilin kuvallisen dokumentoinnin uranuurtaja. Yritys lanseerasi vuonna 2011 maailman ensimmäisen kaikilla mobiililaitteilla toimivan dokumentointijärjestelmän, joka yksinkertaisuudessaan päihittää kilpailijansa. Kännykkäkuvat tallentuvat paikan päällä suoraan oikeaan asiakirjaan ja tekstin voi tuottaa puhumalla. Tieto on pilvipalvelussa kaikkien haluttujen osapuolten nähtävissä ilman viivettä. www.kotopro.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>