Viimeisimmät julkaisut

Kaupallinen yhteistyö: Rajattomien mahdollisuuksien lasiliukuseinä tuo lisäarvoa sekä ammattilaisille että asukkaille

Olipa kyseessä asuinrakennus tai toimistotilat, arvostetaan valoa ja avaruutta nykyrakentamisessa yhä enemmän sekä rakennus- ja suunnittelualan ammattilaisten että loppukäyttäjien toimesta.

Suurten lasipintojen rinnalle ja yhteyteen etsitäänkin jatkuvasti uusia ratkaisuja, joiden avulla kohteista on mahdollista tehdä houkuttelevampia ja ennen kaikkea toimivimpia.

Etenkin kasvukeskuksissa tapahtuvan tiiviin asuinrakentamisen keskiössä on viime vuosina ollut halu yhdistää suuret parvekkeet saumattomammin osaksi kodin muita tiloja. Osaltaan tätä kehitystä on ollut vauhdittamassa kotimainen Profin, jonka valmistamien lasiliukuseinien avulla kodin sisätilat jatkuvat joustavasti ja tyylikkäästi niin parvekkeelle kuin terassille. Yritys onkin kotimaan markkinoilla johtava lasiliukuseinien toimittaja niin kerrostalo- kuin pientalokohteissa.

Lue lisää: profin.fi

Lasiliukuseinä Profin - Kaupallinen yhteistyö

Lasiliukuseinä voisi korvata yhä useammin parveketaustaseinän perinteisen ikkunan ja oven

Maisemaikkunan ja liukuoven parhaat puolet yhdistävä lasiliukuseinä on tehokas ja tyylikäs tapa yhdistää kodin sisä- ja ulkotilat yhdeksi viihtyisäksi kokonaisuudeksi modernilla ja näyttävällä tavalla. Selkeistä tuote-eduista ja kasvavasta kysynnästä huolimatta lasiliukuseinät eivät ole vielä toistaiseksi yleistyneet vakioratkaisuksi asuinrakentamisen puolella.

Rakennusliikemyynnistä vastaava Mikko Murtonen Profinilta näkee tämän johtuvan ennen kaikkea tiedon puutteesta. Joko lasiliukuseinä ei ole tuotteena tuttu tai sitten siihen liittyy vääriä olettamuksia.

– Lasiliukuseinä on ehkä mielletty hieman sellaiseksi luksustuotteeksi, joka ei välttämättä sopisi kaikkiin kohteisiin. Todellisuudessa lasiliukuseinä soveltuu aivan kaikenlaisiin kohteisiin koosta ja tyylistä riippumatta. Monesti juuri lasiliukuseinä onkin se viimeinen ratkaiseva yksityiskohta, kun halutaan suunnitella ja toteuttaa astetta parempia kohteita. Tässä mielessä lasiliukuseinä on hyvinkin kustannustehokas tapa luoda lisäarvoa niin ammattilaisen kuin asukkaan näkökulmasta, Murtonen oikaisee.

Myös lasiliukuseinän vaikutukset asumismukavuuteen ovat herättäneet aiheettomia epäluuloja, kuten monesti käy kun on kyse suurista lasipinnoista. Murtonen kuitenkin vakuuttaa, että lasiliukuseinistä voi nauttia asumismukavuudesta tinkimättä.

– Itse asiassa lasiliukuseiniemme raaka-aineisiin ja valmistustapaan perustuva kehittynyt tekninen laatu takaa sen, että ne ovat tiiveydeltään ja lämpöteknisiltä ominaisuuksiltaan jopa parempia kuin tavanomaiset parveke- tai terassiovet, täsmentää Murtonen.

Ammattilaisnäkökulmasta lasiliukuseinän etuja ovat laatu, monipuolisuus ja vaivattomuus

Pudasjärvellä valmistettavissa Profin-lasiliukuseinissä yhdistyvät perinteiset puusepäntaidot, edistyneet tekniset ominaisuudet ja suomalainen design. Raaka-aineena käytetyn laadukkaan tiukkasyisen tyvitukin lisäksi Profin-tuotteiden tiiviyden ja kestävyyden taustalla on valmistuksessa hyödynnettävä liimapuurakenne puun ja erityinen syynsuuntainen sahausmenetelmä.

– Kestävyyden ja pitkän elinkaaren lisäksi lasiliukuseinämme ovat hyvin kauniita sekä teknisesti toimivia ja helppokäyttöisiä. Niillä on helppo tuoda monipuolisesti uusia ulottuvuuksia niin pieniin kuin isoihin koteihin, Murtonen lisää.

Ammattilaisnäkökulmasta lasiliukuseinä on myös vaivaton ratkaisu, sillä yhteistyö asiakkaan kanssa jo alkusuunnitteluvaiheesta alkaen takaa pitkälle hiotun työmaatoteutuksen. Lisäksi tuotteet tulevat työmaalle valmiiksi pakattuna sekä nostopaikat ja kiinnityspaikat merkattuina.

– Käytännössä ensin määritetään tuotteen malli, koko, liukupuitteen paikat. Samalla voidaan määrittää, miten meidän tuotteella voidaan tehostaa parveketaustaseinän rakennetta mahdollisesti eliminoimalla rakenteiden päällekkäisyyksiä, kertoo Murtonen.

Ammattilaispuolella kiinnostusta on herättänyt myös Profinin kehittämä täysin uudenlainen 5 in 1 -lasiseinäelementti. Räätälöitävyydeltään ainutlaatuisen elementin rakenneosan sisältö suunnitellaan aina kohteittain yhdessä asiakkaan kanssa ja elementti toimitetaan työmaalle asennusvalmiina.

– 5 in 1 -elementti voidaan asentaa normaalin runkokierron yhteydessä rakennuksen runkoon siten, että suojat pidetään paikoillaan. Työmaa-aikaisen käyntioven avulla parvekkeen viimeistelytyöt päästään tekemään ilman suojien poistoa, Murtonen selventää.

Osoitteesta https://profin.fi/tuotetuki löytyy arkkitehdeille sekä muille suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisile suunnattu materiaalipankki, joka sisältää lasiliukuseinien ja muiden Profin-tuotteiden suoritustasomittaukset, CE-merkinnät sekä tuotekortit ja asennusohjeet. Profinin tuotteiden rakennedetaljit  ArchiCAD- ja Revit-ohjelmiin löytyvät myös ProdLib-palvelusta.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>