Viimeisimmät julkaisut

Quattro Mikenti Group sai pääomasijoittajan

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Group muokkaa omistusrakennettaan. Jatkossa omistajia ovat ruotsalainen pääomasijoittaja Adelis, konsernin avainhenkilöt sekä perustaja Henri Juva

Kuva: QMG/Sprinkleriasennusta Metsä Groupin uudessa satamaterminaalissa Vuosaaressa, QMG:n tytäryhtiö Jypro Oy urakoi.

Henri Juvan omistus laskee noin 10 prosenttiin aiemmasta noin 70 prosentista ja konsernin emoyhtiössä henkilöstön omistus kasvaa yli 20 prosentin. Järjestelyn toteutuksessa on ollut mukana pääomasijoittaja Adelis Equity Partners, jonka rahasto merkitsee noin 70 prosenttia Quattro Mikenti Groupin emoyhtiön osakkeista.

Adelis Equity Partners on pohjoismainen pääomasijoittaja, joka keskittyy keskisuuriin yrityksiin. Adeliksen hallinnoimien rahastojen varat ovat pohjoismaisilta instituutioilta, Suomesta mm. Eteralta ja eQ:lta, sekä kansainvälisiltä institutionaalisilta sijoittajilta. Suomessa Adelis omistaa entuudestaan enemmistöt Puuilosta sekä MedGroupista. Adeliksen päätoimipaikka on Tukholmassa.

Quattro Mikenti Group teki vuonna 2016 noin 107 miljoonan euron liikevaihdon. Konsernista tulee kokoluokassaan harvinaisen vahvasti talotekniikka-ammattilaisten omistama yritys. Omistusrakenteen muokkaus ei vaikuta QMG:n toimintamalliin, asiakassuhteisiin tai sopimuksiin.

– Omistusrakenteen muutos tukee kasvustrategiaamme, antaa eväät tarttua suurempiinkin yritysjärjestelyihin ja varmistaa jatkuvan kasvun taloudelliset edellytykset. Olemme runsaan vuosikymmenen aikana perustaneet tai ostaneet 21 yritystä. Jokainen on löytänyt hyvin paikkansa konsernista. Orgaanisesti haluamme kasvaa vähintään markkinoiden tahtiin. Kasvua vauhditamme jatkamalla yrityskauppoja, sanoo konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen.

– Urakointiliiketoiminta on ja pysyy paikallisena, ja henkilöiden osaaminen ratkaisee menestyksen. Quattro Mikenti Group toimii jatkossakin hajautetun johtamisen mallilla, joka korostaa liiketoiminnan ja tulosvastuun paikallisuutta. Konsernin tehtävä on tukea tytäryhtiöitä. Kun omistus on kahdessa portaassa, konsernissa ja paikallisesti toimivissa tytäryhtiöissä, ketteryys ja reagointikyky pysyvät terävinä, vahvistaa Adeliksen Suomen sijoituksista vastaava partneri Rasmus Molander.

Järjestelyjen toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää Suomessa ja Venäjällä.

Quattro Mikenti Group tekee kaikkia LVIJA-, sähkö- ja sprinkleritöitä Suomessa ja Venäjällä. Yritysryhmään kuuluu kaksitoista erikoistunutta tytäryritystä ja konserni on Suomen suurimpia ja kansainvälisimpiä talotekniikka-alan toimijoita. Konsernin palveluksessa on yli 450 LVI- ja sähköalan ammattilaista. Toimipaikkoja on Suomessa kaksikymmentäyksi ja Venäjällä neljä. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli noin 107 miljoonaa euroa.

www.qmg.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>