Viimeisimmät julkaisut

Putkien kotelointiin sisustuksellinen ja nopea vaihtoehto

Varsinkin putkiremonteissa nopeasta asennuksesta on etua

Kotimainen Halltex Oy laajentaa tuotevalikoimaansa asennusvalmiisiin putkikoteloihin. MDF-levystä valmistetuissa putkikoteloissa on valkoinen struktuuripinta, jonka voi halutessaan maalata ilman pohjatöitä. Näin esimerkiksi käyttövesiputkien, lämmityskierron ja lämpöpumppujen putket saa helposti piiloon, ja lopputulos sulautuu saumattomasti sisustukseen. Putkikotelot toimitetaan valmiiksi kasattuina, joten asennus sujuu vauhdikkaasti. Vakiomittaisten mallien lisäksi on saatavana mittatilauksena räätälöityjä ratkaisuja. Putkikotelot valmistetaan Halltexin tehtailla Hankasalmella ja Juvalla.

Nykyrakentamisessa suositaan putkien pintavetoja, jolloin putket jäävät näkyviin. Korjausrakentamisessa pintavedot ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Harva kuitenkaan nauttii seinillä ja katossa risteilevistä putkista. Ulko-ovia ja sisustuslevyjä valmistava Halltex on kehittänyt uudenlaisen sisustuksellisen putkikotelon, jolla putket saa piiloon tyylillä. Lopputulos ei ole muovisen tai metallisen näköinen, sillä kotelon maalattua kiviseinää tai kipsilevyä muistuttava epätasainen pinta sulautuu hillitysti seiniin ja kattoihin.

– Halltexin putkikotelot on suunniteltu ensisijaisesti käyttövesiputkien koteloimiseen, mutta ne soveltuvat myös lämmityskierron, keskuspölynimurien ja lämpöpumppujen putkille. Kotelot toimitetaan työmaalle asennusvalmiina, joten asentajien täytyy vain kiinnittää ne paikoilleen, kertoo Halltexin toimitusjohtaja Mikko Hakkarainen.

Putkikotelot voi maalata omilla väreillä

MDF-levystä valmistettuja putkikoteloita on saatavana U- ja L-mallisina. Levyn vahvuus on 12 millimetriä. Kotelon pinnoitteena on M1-luokiteltu struktuuripintainen kalvo, jonka sävy on valkoinen (värikoodi NCS S 0500-N). Pinta on valmis sellaisenaan, mutta sen voi halutessaan maalata seinien tai katon väriin sopivaksi. Hiomista tai muita pohjatöitä ei tarvita, vaan maalaamaan pääsee heti.

Vakiokokoja on sekä U- että L-malleissa neljä. Kotelon leveys on mallista riippuen 40, 30, 15 tai 10 senttimetriä, ja syvyys vaihtelee 6–10 senttimetrin välillä. Kotelon pituus on 275 senttimetriä. Jos asennukseen tarvitaan lyhyempi pätkä tai putkikoteloon halutaan tehdä huoltoluukku, koteloa voi työstää sahaamalla. Halltexilta voi tilata putkikoteloita myös omilla mitoilla. Kotelo voidaan valmistaa päästä suljettuna mallina.

– Putkikoteloiden rakenne on itsessään jäykkä. Siksi ne voidaan mitoittaa ulkomitoiltaan pienemmiksi kuin paikan päällä tehdyt ja rankojen varaan rakennetut koteloinnit. Asennus nopeutuu, kun putkikotelot voi kiinnittää sellaisenaan paikoilleen. Samalla kipsilevytöille tyypilliset sotkuiset ja aikaa vievät työvaiheet, kuten kittaaminen, hionta ja maalaus, voidaan unohtaa. Tämä säästää kustannuksia sekä vähentää asennuksesta syntyvää sotkua, Hakkarainen toteaa.

– Asennusvalmiista putkikoteloista on iloa erityisesti putkiremontteissa, joissa asukkaat elävät remontin keskellä. Putkiremonttia suunnittelevissa taloyhtiöissä kannattaa muistuttaa isännöitsijää, että putkien kotelointiin löytyy nyt kustannustehokas vaihtoehto, joka lyhentää asukkaille remontista koituvan häiriön kestoa, Hakkarainen vinkkaa.

Halltex-putkikotelot tulevat myyntiin syyskuun alussa. Ensivaiheessa myynti kuluttajille toimii asennusta tarjoavien rakennusyhtiöiden ja LVI-yritysten kautta.

Tuotetiedot:
Halltex putkikotelot
L-kotelot, vakiokoot:
syvyys 10 cm, leveys 40 cm, pituus 275 cm
syvyys 10 cm, leveys 30 cm, pituus 275 cm
syvyys 8 cm, leveys 15 cm, pituus 275 cm
syvyys 6 cm, leveys 10 cm, pituus 275 cm

U-kotelot, vakiokoot:
syvyys 10 cm, leveys 40 cm, pituus 275 cm
syvyys 10 cm, leveys 30 cm, pituus 275 cm
syvyys 8 cm, leveys 15 cm, pituus 275 cm
syvyys 6 cm, leveys 10 cm, pituus 275 cm

www.halltex.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>