Viimeisimmät julkaisut

Potius osti Lahden Kestobetonin

Kasvuhakuinen Potius Oy on ostanut pitkän linjan elementtivalmistajan Lahden Kestobetoni Oy:n koko osakekannan 29.9.2017

Kuvassa: Potius Oy Sinikuja

Yrityskaupan myötä Potius Oy vahvistaa markkina-asemaansa etenkin ammattirakentamisen toimittajana.

Potius Oy vahvistaa yrityskaupan myötä markkina-asemaansa erityisesti hoivakiinteistöjen, liiketilojen ja kerrostalojen toimituksissa. Tämän myötä Potius Oy pystyy toteuttamaan aiempaa monipuolisemmin ja laajemmin betonirunkoja erityisesti ammattirakentajille. Yrityskauppa mahdollistaa Potius Oy:lle ennen kaikkea monipuolisempien kokonaisuuksien toimittamisen aina graafisesta betonista värillisiin elementteihin sekä laattajulkisivuihin. Yrityskaupan johdosta Potius konsernin liikevaihto nousee yli 10 miljoonaan euroon.

“Potius näkee tulevaisuudessa kivirakentamisen olevan pelkkien elementtien toimittamisen sijaan valmiiksi suunniteltujen kokonaisuuksien toimittamista asiakkaille avaimet käteen.

Lahden Kestobetonin hankinta tukee tämän vision toteuttamista, lisää Potiuksen kilpailukykyä, nostaa toimitusvarmuutta sekä tukee yrityksen kasvua”, kertoo Potius Oy:n toimitusjohtaja Liisa Rantavaara.

Potius Oy on alusta asti halunnut haastaa alan perinteiset toimijat ketterällä ja kokonaisvaltaisella liiketoimintamallillaan. Pelkän kiven toimittamisen sijaan yritys on pyrkinyt tarjoamaan kokonaisvaltaisen palvelumallin aina suunnittelusta asennukseen. Tätä osaltaan tulee vahvistamaan nyt oma elementtituotanto sekä tuotekehitys. “Sen sijaan, että tekisimme vain kiveä, haluamme olla parhaita asiakasymmärryksessä. Asiakaslupauksemme on olla Suomen halutuin ja monipuolisin betonirunkotoimittaja”, painottaa toimitusjohtaja Rantavaara. Potiuksen kasvustrategiaa tukevat uudet yritys- tai liiketoimintakaupat ovat todennäköisiä jo lähitulevaisuudessa.

Lahden Kestobetoni Oy:n toiminta jatkuu ennallaan ja yhtiön nimi jää edelleen käyttöön. Työntekijöiden työsuhteet jatkuvat myös ennallaan. Hallintoa yhdistämällä haetaan synergiaa ja kustannustehokkuutta konsernin sisällä. Kaupalla ei ole vaikutusta nykyisiin asiakassuhteisiin ja jatkossa elementtitoimitusten asiakassuhteita halutaan kehittää ja syventää edelleen. Lahden Kestobetonin tuotantoa ei sidota yksinomaan Potius-konsernin omaan käyttöön.

Potius Oy on kivirakentamisen erikoisosaaja, joka  tarjoaa rakennesuunnittelun, betonielementit ja asennukset kiinteään hintaan. Vuodesta 2001 toimineella yhtiöllä on omat rakennesuunnittelijat, työnjohto sekä asentajat. Yrityksen liikevaihto oli 4,5 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja se työllistää 25 henkilöä. Potius Oy on toimittanut n. 1000 kohdetta 16 vuoden aikana.

Lahden Kestobetoni Oy valmistaa monipuolisia betonielementtejä graafisesta betonista väribetoneihin. Yrityksen liikevaihto oli 4,6 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja se työllistää 40 henkilöä. Vuodesta 1995 saakka toimineen yhtiön tuotanto tapahtuu kolmessa tuotantohallissa, joiden pinta-ala on yhteensä 3500 m2. Kapasiteetti on n. 280 m2 julkisivua päivässä.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>