Viimeisimmät julkaisut

Porvoon Kilpilahti matkalla maailmanluokan bio- ja kiertotalouden yrityskeskittymäksi

Porvoon Kilpilahden bio- ja kiertotalouden teollisuuspuiston suunnittelu etenee. Yritysten konkreettisia tarpeita on kartoitettu, ja alueen visio julkaistaan toukokuussa 2016.

Käynnissä olevan hankkeen tavoitteena on luoda bio- ja kiertotaloudesta uutta liiketoimintaa Kilpilahden teollisuusalueelle. Alue on jo nykyisellään Pohjoismaiden suurin öljynjalostuksen ja kemianteollisuuden keskittymä, ja siellä on esimerkiksi merkittävää biopolttoaineiden tuotantoa. Yrityspuiston kehittäminen bio- ja kiertotalouspuistoksi perustuu osittain alueen nykyisten yritysten toimintaan. Lisäksi Kilpilahteen haetaan kokonaan uusia yrityksiä ja avauksia.

Helmikuussa järjestettiin yrityspuiston visiotyöpaja, johon osallistuivat kaikki Kilpilahden keskeiset toimijat ja runsaasti muitakin yrityksiä. Lisäksi yritysten konkreettisia toiveita on kerätty haastatteluilla.

”Kilpilahti on merkittävä teollisuuskeskittymä, joka tarjoaa vahvan perustan kasvulle ja huomattavan yritysryhmän innovaatiovoiman. Alueella on hyvät edellytykset kehittyä vetovoimaiseksi edelläkävijäksi myös bio- ja kiertotalouden teemoilla”, sanoo työpajassa lounaspuheen pitänyt kestävän liiketoiminnan johtaja Sari Siitonen Elinkeinoelämän keskusliitosta.

Työpajan keskusteluissa nousivat esille muun muassa älykäs lähienergiaverkko ja sen optimointi palveluna alueen yrityksille, hukkalämpöä hyödyntävät ratkaisut, muovin kierrätys ja uusiokäyttö, biomuovien tuotanto, biokaasulaitos, läheisen maatalouden huomioivat teolliset symbioosit, turvallisuusjohtamisen palvelut, resurssitehokkuuspalvelut, toimistohotellipalvelut sekä esineiden internetin kehittäminen palveluna.

Näitä aloitteita viedään eteenpäin vuoden 2017 loppuun jatkuvan kehityshankkeen aikana. Seuraavaksi hiotaan muun muassa prosessi, jolla puiston yhteishankkeita jatkossa edistetään. Alueen visio julkaistaan toukokuussa 2016.

Posintran toimitusjohtaja Ulla Poppius toivottaa uusia yrityksiä ja heidän ideoitaan tervetulleeksi mukaan hankkeeseen. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Posintran ohjelmajohtaja Leena Tuomeen.

Kilpilahden bio- ja kiertotalouspuistohanke

Kilpilahden teollisuuspuistohankkeen moottoreita ovat kehitysyhtiö Posintra ja Porvoon kaupunki.  Kehitysyhtiö Posintra on saanut Euroopan aluekehitysrahastolta rahoitusta hankkeelle.

Posintra on Itä-Uudellamaalla toimiva yhtiö, joka keskittyy pk-yritysten liiketoiminnan kehittämisen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>