Viimeisimmät julkaisut

Polaria Oy:llä uusi toimitusjohtaja

Metallisia kylpyhuonekalusteita valmistavan Polaria Oy:n toimitusjohtaja Pekka Karhula on luovuttanut paikkansa seuraavalle polvelle: poika Timo Karhula aloitti toimitusjohtajana vuoden 2019 alussa.

Polaria Oy:n toimitusjohtaja Timo Karhula

Timo Karhula on työskennellyt erilaisissa työtehtävissä yrityksessä vuodesta 2000 asti. Vaikka vallan vaihto tapahtui vuoden alussa, on hiljaista siirtymää tehty jo pitkään. Uusi toimitusjohtaja lähtee kehittämään yli 50 henkeä työllistävää yritystä vastuullisesti.

– Haluamme vahvistaa suomalaisen laadun merkitystä omalla esimerkillämme. Sen lisäksi, että olemme suomalainen yritys, pyrimme tekemään hankintoja myös mahdollisimman läheltä – joko kotimaasta tai EU:n sisältä, Timo Karhula painottaa.

Polarialla on ollut suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-tunnus vuodesta 1997. Kotimaisuus ja paikallisuus ovat olleet Polarialle tärkeitä arvoja alusta lähtien.

Polarian mukaan sen tuotteiden vahvuus on materiaali: teräs kestää hyvin kosteutta ja on pitkän käyttöiän päätteeksi täysin kierrätettävissä. Ympäristö otetaan huomioon myös tuotannossa. Polarian tuotantoprosessissa ei käytetä haitallisia raskasmetalleja eikä muita ympäristölle haitallisia aineita, tuotannossa ei synny ongelmajätettä, maalaamosta vapautuvaa lämpöä hyödynnetään muiden tuotantotilojen lämmityksessä ja lisäksi pääraaka-aineen eli teräksen ylijäämä kierrätetään.

Yrityksessä tehtiin jo varhain selkeä valinta, että tuotannon konekannassa ei tulla käyttämään öljykäyttöisiä koneita, vaan panostetaan sähköpneumaattiseen systeemiin.
Polarian vienti on lähtenyt hyvin käyntiin erityisesti Ruotsin suuntaan.

– Haemme viennistä vakautta, mitä kautta markkinamme laajenee. Lisäksi tuotteistomme tulevaisuudessa laajenee ja kehittyy. Teen paljon työtä sen eteen, että Polaria jatkaa edelleen kasvu-uralla, Timo Karhula lupaa.

Kasvua ja vientiä tukemaan valmistui keväällä tuotantotilojen laajennus. Laajennuksen jatkoksi tämän vuoden puolella tehdään vielä investointeja robotiikkaan.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>