Viimeisimmät julkaisut

Pohjoismaiden johtava ammattikeittiö- ja sairaalakalusteiden toimittaja syntyi Suomeen

Kuvassa vasemmalta Jouni Lievonen ja Timo Halonen

Kuvassa vasemmalta Jouni Lievonen ja Timo Halonen

Ruostumattomista teräskalusteistaan tunnettu Kavika Oy osti Malmi-Steel Oy:n. Kauppa tehtiin osakevaihdolla. Yhdistymisellä yritykset tähtäävät kasvuun. Liikevaihdoksi arvioidaan 12 milj. euroa vuonna 2016. Tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa 30 %, pääosa kasvusta tulee viennistä.

Vankka usko suomalaiseen osaamiseen

Kaksi ammattikäyttöön suunniteltujen, ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kalusteiden toimittajaa yhdisti osaamisensa.  Omistajat jatkavat uuden yrityksen operatiivisessa toiminnassa. ”Yhdistymisen avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin”,  sanoo Kavikan toimitusjohtaja Jouni Lievonen.  “Meillä on osaava henkilöstö, luotettavat yhteistyökumppanit, asiakaslähtöinen suunnittelu ja kustannustehokas tuotanto. Ja nyt myös entistä paremmat resurssit satsata kansainvälistymiseen ja tuotekehitykseen .”

Kavikan myyntijohtajana toimiva Timo Halonen toteaa: ”Nämä kotimaiset rosterikalusteet kestävät ammattikeittiön raskasta arkea natisematta. Kun yhdistämme 110 vuotta alan kokemusta, niin alkaa tapahtua. Tällä kaupalla olemme Pohjoismaiden ykkönen!”

Yritys pähkinänkuoressa

  • Yrityskauan osapuolet ovat Kavika Konserni ja Malmi-Steel Oy.
  • Malmi-Steel jatkaa toimintaansa Kavikan tytäryhtiönä.
  • Konserniin kuuluu myös Kailin Oy.
  • Konsernin toimipaikat sijaitsevat Järvenpäässä, Helsingissä, Lahdessa ja Hollolassa.
  • Asiakkaita ovat mm. rakennusliikkeet, koulut, päiväkodit ja sairaalat sekä ravintolat ja laivanrakennusteollisuus.
  • Laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat ammattikeittiö-, sairaala- ja puhdastilakalusteet. Ratkaisut ruoankuljetukseen ja -käsittelyyn suurkeittiöympäristössä. Vaativat lv-tuotteet sekä catering-kalusteet laivoihin.
  • Yrityksen henkilöstömäärä on yhteensä 88 henkeä.

Kavika Oy on perustettu vuonna 1945. Yritys suunnittelee ja valmistaa ruostumattomasta teräksestä tuotteita vaativaan käyttöön. Päätuotteita ovat sairaala- ja puhdastilakalusteet sekä ammattikeittiö- ja myymäläkalusteet. Kavika on myös merenkävijöiden hovitoimittaja, jonka ydinosaamista ovat merenkulkualusten mittatilauskalusteet.

Malmi-Steel Oy vietti 20-vuotisjuhliaan viime vuonna. Yritys tunnetaan ammattikäyttöön suunnitelluista rst-kalusteista ja ratkaisuista ruoanvalmistukseen ja -kuljetukseen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>