Viimeisimmät julkaisut

Pipelife Finland jälleen yksi Suomen parhaista työpaikoista

Suomen parhaat työpaikat 2016 listattiin 09.02.2017 Great Place to Work® Institute Finlandin toimesta. Parhaiden työpaikkojen joukossa palkittiin jälleen Pipelife Finland Oy. Yhtiö sijoittui kolmanneksi työntekijöiden työtyytyväisyyttä ja luottamusta mittaavan tutkimuksen keskisuurten yritysten (50-499 työntekijää) sarjassa.

Pipelife osoittaa sijoituksellaan, että myös valmistavan tuotannon yritys voi olla hyvä työpaikka. Pipelife Finland on työpaikka jossa työntekijät viihtyvät, saavat aikaan tuloksia ja heitä kuunnellaan. Pipelife sijoittui mukana olleista tuotantoyrityksistä korkeimmalle sijalle.

Menestys GPTW-tutkimuksessa luo kilpailuetua

Pipelifen toimintamalli tuo vaikeasti kopioitavan kilpailuedun toiminnallemme. Motivoituneet työntekijät ovat paras tapa varmistaa, että jokainen omalta osaltaan huolehtii Pipelifen lupausten pitävyydestä ja on innostunut kehittämään toimintaa omalta osaltaan. Kun työntekijät ovat tyytyväisiä ja motivoituneita, he turvaavat lupauksien pitämisen asiakkaillemme. Tyytyväiset asiakkaat turvaavat vastaavasti taloudellisesti kestävät toimintamahdollisuudet.

Pipelifen keinot erottua hyvänä työpaikkana ovat yksinkertaisia: ”Luomme aktiivisesti sisäistä motivaatiota rakentavia tekijöitä. Kuuntelemme ja osallistamme paiplaiffareita aktiivisesti. Teemme nykyisin vuosittain yli kaksi tuhatta toimintaamme parantavaa oivallusta, jolla jokainen voi kehittää omaa työtään, työilmapiiriä ja osallistua omaa työtään koskevaan päätöksentekoon. Käymme johtamiskeskustelut vähintään neljästi vuodessa ja käytämme yhteisten asiaoiden päättämiseen erilaisuuden huomioivia menetelmiä kuten tiimitauluja tai wyteboardeja. Seuraamme säännöllisesti ihmisten ”paineluokkaa” fiilismittauksen avulla, jossa jokaiselle on mahdollisuus kysyä johdolta heitä askarruttavia asioita.” kertoo HR-projektipäällikkö Mia Siltala.

”Hyvä johtaminen on Pipelifen kulttuurin kulmakivi, johon jokaisella pipelifelaisella on oikeus. Se varmistetaan johtamiskeskusteluilla, esimiesten ja jokaisen pipelifeläisen kouluttamisella ymmärtämään erilaisuutta ja palautekulttuurilla. Johtaminen on Pipelifella palveluammatti.” kertoo Pipelifen toimitusjohtaja Kimmo Kedonpää

 ”Palautteella on Pipelifella erityisasema. Se nähdään niin sisäisesti kuin ulkoisesti kehityksen polttoaineena, sitä annetaan ja kerätään aktiivisesti. Vastauksena palautteisiin on aina ”kiitos palautteesta” ja se voi johtaa vaikka uuden tehtaan perustamiseen.” täydentää Kedonpää Pipelifen toimintamalleista.

Matkalla maailman parhaaksi työpaikaksi

”Olemme aidosti arvojohdettu yritys ja toimintaamme ohjaa yksi pääajatus – Lupausten pitäminen. Kun arvot ovat jokaisen sisäistämiä ja jokaisen henkilön omaan arvomaailmaan sopivia, ne eivät jää vain juhlapuheiden korulauseiksi ja saavat aikaan ihmeitä” painottaa toimitusjohtaja Kimmo Kedonpää Pipelife Finland Oy:stä.

Jo vuosien menestys nostaa tavoitteet yhä korkeammalle. ”Tavoitteemme on selkeä, haluamme olla maailman paras työpaikka” kertoo Kimmo Kedonpää.

Suomen parhaat työpaikat on Great Place to Work Institute Finlandin vuosittain järjestämä tutkimus. GPTW:n mukaan hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat johtoon, ovat ylpeitä tekemisestään ja nauttivat työkavereisen kanssa työskentelystä. GPTW 2016 tutkimus järjestettiin Suomessa 14. kerran ja siihen osallistui ennätykselliset 156 yritystä ja  48500 työntekijää. Tutkimus perustuu yhdysvaltalaisen Great Place to Work Institute:n kehittämään malliin, jolla on testattu yrityksiä yli 25 vuoden ajan. Kyseinen tutkimus on maailman laajin työpaikkaselvitys, jonka piirissä on kaikkiaan yli 10 miljoonaa ihmistä. Vastaava tutkimus tehdään kansainvälisesti yli 50 maassa.

Tutkimuksesta julkaistulle listalle valitaan yritykset heidän työntekijöidensä mielipiteiden ja yhtiön johtamiskäytännöistä tehdyn arvion perusteella. Henkilöstölle osoitetussa kyselyssä tarkastellaan seuraavia osa-alueita: uskottavuus, kunnioitus, oikeudenmukaisuus, ylpeys ja yhteishenki.

Pipelife Finland Oy LVIS- tuotteita valmistava ja markkinoiva yritys. Yhtiö työllistää noin 200 henkilöä toimipaikoillaan Oulussa, Keravalla sekä tuotantolaitoksillaan Utajärvellä, Haaparannassa, Iissä, Jyväskylässä, Loimaalla, Liedossa ja Joensuussa. Pipelife Finland Oy on osa eurooppalaista ja pohjoismaiden johtavaa Pipelife International (www.pipelife.com) muoviputkikonsernia, joka toimii globaalisti 26 maassa.

Pipelife Group (www.pipelife.com) on yksi Euroopan johtavista muoviputkia ja –yhteitä valmistavista yrityksistä. Sillä on 26 tehdasta ja toimintaa 26 maassa. Yrityksen liikevaihto on 900 MEUR ja se työllistää 2680 henkilöä. Pipelife Group on osa Itävaltalaista pörssinoteerattua Wienerberger-konsernia, joka on johtava rakennusmateriaalien valmistaja joka toimii yli 30 maassa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>