Viimeisimmät julkaisut

Petri Lento Koskisen taloteollisuuden johtajaksi

Koskisen taloteollisuuden johtajana aloitti lokakuussa DI Petri Lento. Petri siirtyy Koskisen palvelukseen asiantuntijaorganisaatio Vahanen Oy:ltä, jossa hän työskenteli parikymmentä vuotta: viisitoista vuotta kansainvälisessä toiminnassa ja viimeiset viisi vuotta suunnittelupalveluiden liiketoimintajohtajana ja konsernin johtoryhmän jäsenenä. Petrin kattava ja monipuolinen kokemus mm. vaativien rakennusprojektien tuloksellisesta johtamisesta vahvistaa Koskisen ammattirakentamisen osaamista entisestään.

Petri Lento

Petri Lento

Koskisen taloteollisuus tarjoaa puuelementtiratkaisuja pientaloista suuriin kerrostalohankkeisiin saakka. Vierumäellä sijaitsevassa taloteollisuuden yksikössä on viime vuosina investoitu erityisesti suur- ja jättielementtien tuotantoon sekä puurakentamisen kehittämiseen yhdessä ammattirakentajien kanssa.  ”Koskisella on todella vahvaa puupuolen ammattirakentamisen osaamista. Koskisen taloteollisuus on kunnostautunut viime vuosina lisäkerros- ja yläpohjajärjestelmien ja puuelementtien toimittajana esimerkiksi kerrostaloihin, hoivakoteihin ja kouluihin”, Petri kuvailee. Ammattirakentamisen kohteiden lisäksi Koskisen taloteollisuus valmistaa ja myy perinteisiä Herrala omakotitaloja, vapaa-ajan taloja ja tehokkaasti mitallistettuja pre-cut-runkopaketteja kuluttaja-asiakkaille.

Petri kertoo olevansa hyvien ideoiden loppuunsaattaja. ”Etsin ennemmin mahdollisuuksia kuin uhkia enkä pelkää kokeilla uusiakin ratkaisuja, joissa on potentiaalia.” Puurakentamisen ratkaisuissa onkin Petrin mukaan paljon mahdollisuuksia. ”Suomea on rakennettu hartiapankilla puusta jo aikojen saatossa. Puu on ekologinen, kestävä, kaunis, monipuolinen sekä ennen kaikkea perinteinen rakennusmateriaali, jonka käyttämisestä myös nykyaikaisissa ammattirakentamisen suurkohteissa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa on jo paljon näyttöjä. Meidän todellakin kannattaa käyttää tätä maailman parasta puuta rakennusmateriaalina ja näyttää mallia ekologisen rakentamisen mahdollisuuksista myös kansainvälisille markkinoille.”

Esimerkkinä tiivistyvästä yhteiskuntarakenteesta lisä- ja täydennysrakentaminen lisääntyy kaupunkien keskustoissa ja sijainniltaan hyvissä lähiöissä. Puisten suurelementtien edut, kuten nopea asennettavuus, keveys ja energiatehokkuus luovat kilpailukykyisen mahdollisuuden tuottaa lisäarvoa. Puurakentamisella saa myös aivan uutta ilmettä vanhoille kiinteistöille. ”Nämä ovat sekä julkiselle sektorille että kiinteistö- ja taloyhtiöille hyviä mahdollisuuksia, joihin voimme Koskisella tarjota toimivia ratkaisuja.” Petri uskoo, että toimivia palveluketjuja arvostetaan, ja hänellä on tavoitteena kehittää entistä parempia ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin. ”Vastaamme ammattirakentamisen kumppanina palveluketjusta aina suunnittelusta valmiiseen lopputuotteeseen.”

Taloteollisuuden entinen johtaja Juha Kohonen haluaa kiittää asiakkaita ja Koskisen henkilöstöä erittäin hyvästä yhteistyöstä ja mielenkiintoisista työtehtävistä. ”Petrin johdolla Koskisen taloteollisuus on hyvissä käsissä jatkossakin, ja voin syksyn aikana siirtyä hyvillä mielin uusien työhaasteiden pariin.”

Lisätiedot, Petri Lento 041 515 2486

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>