Viimeisimmät julkaisut

PES voitti Nanjingin arkkitehtikisan

Nanjing Sino-Finnish Center Architecture Design Competition -kilpailuun kutsuttiin vain suomalaisia arkkitehtitoimistoja, joista voittajaksi on valittu PES arkkitehdit Oy. Toiseksi tuli  ALA Architects ja kolmanneksi Tengbom Eriksson arkkitehdit Oy.

PES Arkkitehdit voitti arkkitehtikilpailun, Nanjingin 120 000 neliömetrin rakennushankkeesta. Kohde on 3,5 kertaa Sanomatalon suuruinen.

PES Arkkitehdit voitti arkkitehtikilpailun, Nanjingin 120 000 neliömetrin rakennushankkeesta. Kohde on 3,5 kertaa Sanomatalon suuruinen.

Nanjingin 120 000 neliömetrin rakennushanke ja siihen liittyvä arkkitehtikilpailu

Kiinan Nanjingiin ollaan rakentamassa suurta rakennuskokonaisuutta, johon tulee muun muassa suomalais-kiinalainen kestävän teknologian keskus ja näyttely, johon voidaan tuoda esille suomalaista osaamista. Hankkeeseen liittyy Nanjingin kaupungin järjestämä arkkitehtuurikilpailu. Beautiful Beijing -kasvuohjelman aloitteesta arkkitehtikilpailuun kutsuttiin vain suomalaisia arkkitehtitoimistoja. Arkkitehtikilpailun voittaja palkitaan Nanjingissa 19.9.

Kilpailun kiinalainen järjestäjä vastaa varsin huomattavista palkinnoista. Kilpailun palkintojen kokonaissumma on yhteensä miljoona euroa, joka jaetaan kuuden loppukilpailijan kesken.

Kilpailu on ollut sikäli ainutlaatuinen, että kilpailun kiinalainen järjestäjä kutsui ainoastaan suomalaisia toimistoja.

Hanke on osa Finpron johtamaa Beautiful Beijing -projektia, jonka tarkoituksena on muun muassa edistää suomalaista arkkitehtuuria Kiinassa sekä edesauttaa suomalaisen cleantech-osaamisen vientiä. Kilpailun kohteena on Sanomataloa 3.5 kertaa suurempi rakennuskokonaisuus Nanjingissa.

Kilpailun tulokset:

  1. PES arkkitehdit Oy
  2. ALA Architects
  3. Tengbom Eriksson arkkitehdit Oy

Yritysten yhteystiedot ja kommentit:

Toimitusjohtaja Jarkko Salminen, PES Arkkitehdit Oy:

” Oli hienoa ja poikkeuksellista, että kilpailuun osallistui ainoastaan suomalaisia toimistoja.Olemme olleet Kiinassa jo 10 vuotta, joten markkina on tuttu. Kilpailu oli korkeatasoinen ja hyvin hoidettu ja ehdokkaat olivat hienoja.

Toivottavasti nyt saadaan mukaan clean tech -osaamista, omassa ehdotuksessamme oli esimerkiksi mukana edistyksellisiä aurinkoenergian kerääjiä. Tämä on uusi aspekti, aiemmin emme ole saaneet ovea auki kestävälle designille, mutta nyt jatkuvassa suunnittelutyössä otetaan mukaan tämäkin teknologia. Uskomme, että ovi on saatu auki.”

Arkkitehti Antti Nousjoki ALA arkkitehdit Oy:

”Tämä oli erinomainen avaus Finprolta ja koko vientiorganisaatiolta. Voittajalle tästä tulee hieno projekti ja me muutkin olemme saaneet hyvää näkyvyyttä, joka varmaankin poikii jatkoa tulevaisuudessa. Samalla otteella jatkossa! Tulee mieleen, että miksei tehty aiemmin. Uskon, että arkkitehtuurin mukana voidaan viedä paljon muutakin ja luoda pysyvää yhteistyötä.”

Arkkitehti Patrik Eriksson Tengbom Eriksson Arkkitehdit Oy:

” Tämä oli erittäin mielenkiintoinen ja urallani parhaiten Kiinassa järjestetty kilpailu. Olemme ylpeitä kolmannesta sijasta, sillä jo mukaan pääsy on suuri kunnia. Kohde eli kiinalais-suomalainen keskus on suuruudessaan kaikin puolin aivan ainutlaatuinen. Annan täydet kehut Finprolle ja Beautiful Beijing-projektille, tämä on vahva avaus Kiinan markkinoille niin arkkitehtuurille, taiteelle, tieteelle ja muullekin ”

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>