Viimeisimmät julkaisut

Peruskiven muuraus aloittaa rakennusprojektin

– Harppuunakortteliin asuntoja tuhannelle turkulaiselle

Merimieseläkekassan rakennuttaman Harppuunakorttelin peruskiven muuraustilaisuus pidetään torstaina 20.10. Kyseessä on Turun seudun tämän hetken suurin yksittäinen rakennushanke.

Turun linnan kupeeseen rakennettava Harppuunakortteli on noin tuhannen asukkaan uudiskohde, joka tarjoaa asukkailleen persoonallisia koteja eri elämänvaiheisiin. Harppuunakorttelin rakennuttaja on Merimieseläkekassa, pääurakoitsijana toimii NCC ja suunnittelusta vastaa palkittu turkulainen arkkitehtitoimisto Sigge Arkkitehdit.

harppuunakortteli

– Harppuunakortteli on Merimieseläkekassan (MEK) historian suurin rakennushanke, kertoo MEK:n toimitusjohtaja Kari Välimäki. – Hanke on monin tavoin ainutlaatuinen alkaen korttelin suunnittelusta, joka toteutetaan perinteisestä urakkamallista poiketen allianssimallilla. Näin eri toimijat ovat alusta asti mukana yhteisen pöydän ääressä ja voivat vaikuttaa tehtäviin ratkaisuihin.

Tilaisuudessa puhuvat Kari Välimäen lisäksi Petri Liski Turun kaupungin Kiinteistö- ja Kehityspalveluista, Pekka Mäki Sigge Arkkitehdit Oy:sta, Harri Savolainen NCC Suomi Oy:sta sekä Matti Jokinen Merimieseläkekassasta.

Pohjoismaiden suurin uusiutuvan energian kohde

Harppuunakortteli on Pohjoismaiden suurin uusiutuvan energian kohde, joka on mm. maalämmön ja aurinkoenergian ansiosta lähes energiaomavarainen ja siten myös asukkaille poikkeuksellisen ekologinen valinta.

Arkkitehtonisesti Harppuunakortteli yhdistää keskiaikaisen Turun linnan kupeeseen sopivaa muotokieltä ja huippumoderneja ratkaisuja. Korttelin talot ovat 4–7-kerroksisia, ja niihin tulee omistus-, vuokra- ja palveluasuntoja sekä liiketiloja.

Kolmen hehtaarin laajuinen sisäpiha on kaikkien asukkaiden käytössä

Täysin uniikki, umpinainen ja autoton kolmen hehtaarin laajuinen sisäpiha on ratkaisu, jota ei vastaavassa laajuudessa löydy muualta koko Euroopassa. Asukkaiden yhteinen piha-alue on maisemaltaan upea, toiminnallinen ja aktivoiva ympäristö, jossa kaikki mahtuvat liikkumaan ja harrastamaan monenlaista puutarhanhoidosta luisteluun.

– Autopaikat on sijoitettu maan tasolle ja niiden päälle rakennettava autoton umpipiha tarjoaa konkreettista turvaa perheen pienimmille sekä vähän vanhemmillekin asukkaille, kuvailee Merimieseläkekassan projektipäällikkö Matti Jokinen. – Harppuunakorttelista löytyvät myös keskeiset palvelut kuten esimerkiksi oma lähikauppa, ravintola ja monitoimitila. Asukkaiden käytössä on myös vaikkapa perhejuhliin tai leffailtaan sopiva asukastila.

Harppuunakorttelin rakentaminen on aloitettu sisäpihan alle tulevasta autokannesta ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan asuntoihin 2018 keväällä.


www.harppuunakortteli.fi

Merimieseläkekassa (MEK) on merenkulkijoiden lakisääteinen työeläkelaitos, joka myöntää ja maksaa merenkulkijoille ansiotyöhön perustuvia MEL-eläkkeitä. MEK maksoi vuonna 2015 eläkkeitä 8500 merenkulkijalle yhteensä noin 153 miljoonan euron arvosta. Tulevaisuuden eläkkeiden rahoitusta Merimieseläkekassa turvaa pitkäjänteisellä, vastuullisella ja tuottavalla sijoitustoiminnallaan. Noin miljardin euron arvoisesta sijoitusomaisuudesta kolmannes muodostuu kiinteistöomistuksista. MEK:n omistuksessa on asuinvuokra-, toimitila- sekä liikekiinteistöjä pääkaupunkiseudulla, Haminassa, Lahdessa, Turussa ja Maarianhaminassa. Lisätietoa: www.merimieselakekassa.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>