Viimeisimmät julkaisut

Pekka Pulkkiselle sillanrakennuksen erikoispalkinto

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL:n Sillat- ja erikoisrakenteet tekniikkaryhmä on myöntänyt vuoden 2020 Yrjö Matikainen -palkinnon diplomi-insinööri Pekka Pulkkiselle. Palkinto julkistettiin RIL-Summitissa 26.11.2020.

Kuva: RIL / Mikko Törmänen

Vuonna 1980 Oulun yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut Pulkkinen on tehnyt pitkän uran siltasuunnittelun kansainvälisen toiminnan ja suomalaisen siltaosaamisen viennin parissa. Hän on ollut vaikuttamassa myös vinoköysisiltojen suunnittelun käynnistämiseen Suomessa.

– Pekka Pulkkinen on osallistunut useiden suurten vinoköysisiltojen suunnittelutehtäviin ideoinnista suunnitelmien tekemiseen ja työmaatoteutukseen saakka, saappaat niin sanotusti savessa. Lisäksi hän on ollut merkittävässä roolissa vaikuttamassa siihen, että siltasuunnittelua viedään ulkomaille, ja osallistunut itse suunnittelijana useisiin ulkomaisiin siltahankkeisiin, palkintoraadin puheenjohtaja, Kreaten kehityspäällikkö Aki Kopra kertoo.

Palkinnon jakajien mukaan Pulkkinen on toiminut myös vuosikymmeniä sivutoimenaan opetustehtävissä ja jakanut näin suunnitteluosaamistaan suoraan tulevien sukupolvien hyödyksi. Hän on kansainvälinen moniosaaja, joka on mahdollistanut myös monien nuorempien urakehityksen ja osallistumisen uraauurtaviin hankkeisiin meillä ja muualla, palkintoperusteissa todetaan.

Pulkkinen on toiminut myös alalle merkittävän RIL- 179-2018 Sillat, suunnittelu, toteutus ja ylläpito -julkaisun päätoimittajana.

Yrjö Matikainen -palkinto eli Sillanrakennuksen erikoispalkinto jaetaan joka toinen vuosi. RIL ja sen Sillat ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmä haluavat nostaa palkinnolla silta- ja rakennetekniikan alan ja alalla työskentelevien arvostusta maassamme.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>