Viimeisimmät julkaisut

Peab rakentaa tulevaisuutta

Peabin Business Garden  -toimitilat ovat jo käytössä olevia tulevaisuuden ekologisia, taloudellisia ja sosiaalisia toimitilaratkaisuja. Loistavien liikenneyhteyksien varrella olevien tilojen suunnittelussa on otettu huomioon sekä tulevan kiinteistönomistajan että käyttäjän edut vuosikymmeniksi eteenpäin. Tuloksena on ylivertainen, ihmisten tarpeet kokonaisvaltaisesti huomioiva viihtyisä työympäristö.

Keväällä avattiin Helsingin Pitäjänmäkeen  Ultimes Business Garden . Se on ensimmäinen vaihe kuusiosaisesta, kymmeniä tuhansia neliömetrejä käsittävästä toimitilakokonaisuudesta, joka nousee lentokentälle vievän radan sekä tulevan Raide-Jokerin varrelle. Työmatkojen sujuvuus onkin tärkeä osa Business Gardenin suunnittelua. Tavoitteena on sekä työmatkaliikenteen päästöjen että matkaan käytetyn ajan vähentäminen.

Toinen esimerkki hyvistä liikenneyhteyksistä on Matinkylässä metroradan varrella sijaitseva  Eventes Business Garden , johon Peab toteutti pääkonttoritason tilat Outotec Oyj:lle. Sen viereen, lähelle kauppakeskus Isoa Omenaa, nousee lähivuosina uusi n. 14 000 m2 laajuinen toimistorakennus Eventes II Business Garden.

Peab Toimitilojen liiketoimintajohtaja  Peter Lindeberg  korostaa Peabin kokonaisvaltaista otetta kestävän kehitykseen suhteen.

– Ratkaisumme ylittävät viranomaisten vaatimukset. Ensimmäinen Business Gardenimme sai LEED-ympäristösertifikaatin jo vuonna 2009, ensimmäisenä pohjoismaisena toimistorakennuksena. Olemme sen jälkeen nostaneet tasoa koko ajan ja nyt valmistuneelle Ultimes Business Gardenille myönnettiin korkein sertifiointitaso: LEED-platina. Voimmekin osoittaa suoraan mittareista, että rakennuksemme kuluttavat vähemmän kuin verrokkirakennukset tuoden näin selkeää säästöä sekä kiinteistön käyttäjille että omistajille.

” Me rakennamme erilaisia vyöhykkeitä, joista löytyvät viihtyisät tilat niin rauhaa vaativaan työhön kuin työryhmille tai neuvotteluihin.”

Lindeberg nostaa esiin pääkaupunkiseudun miljoona tyhjää toimitilaneliötä, joka on aiheuttanut paljon keskustelua viime aikoina.

– Merkittävä osa tästä tyhjästä tilasta on valitettavasti epäkuranttia joustamatonta tilaa joka ei vastaa tämän päivän vaatimuksiin. Olemme vieneet omassa konseptissamme muuntojoustavuuden jo seuraavalle tasolle. Meillä se merkitsee, että rakennuksen käyttötarkoituksen muutos onnistuu helposti myös vuosikymmenien kuluttua. Tämän lisäksi jokainen kerros voidaan jakaa usealle käyttäjälle tarpeen mukaan koska tahansa.

– Toinen, tilojen käyttäjän kannalta erittäin merkittävä asia on työympäristössä tapahtunut muutos. Kun muutama vuosi sitten toimistojen tilankäyttö henkilöä kohden oli yli parikymmentä neliömetriä, nykyisin uusiin tiloihin muuttavat tarvitsevat 10-14 neliömetriä henkilöä kohden.

– Tämä ei tarkoita meillä paluuta vanhaan, toimimattomaan avokonttoriin. Me rakennamme erilaisia vyöhykkeitä, joista löytyvät viihtyisät tilat niin rauhaa vaativaan työhön kuin työryhmille tai neuvotteluihin. Olemme huomioineet työnteon uudet trendit myös yleistiloissa, joten työnteko onnistuu luontevasti myös korkeatasoisessa ravintolassamme tai kahvilassamme, kertoo Lindeberg.

Business Garden tarjoaa käyttäjille juuri heidän tarpeisiinsa räätälöityjä palveluja, jotta käyttäjät voivat keskittyä täysimääräisesti oman liiketoimintansa pyörittämiseen. Peabin yhteistyökumppanina tässä on ISS Palvelut, joka vastaa Business Gardenin kokonaisvaltaisista palveluista. Uutuutena on tuntiveloitukseen perustuva vuokra-autopalvelu, joka on kaikkien vuokralaisten käytössä.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>