Viimeisimmät julkaisut

Peab rakentaa paraatipaikalle Jätkäsaareen tornitalon

Jätkäsaaren alue Helsingissä kehittyy nopeasti. Se tarjoaa koteja ja toimitiloja vaativille asiakkaille ydinkeskustan tuntumassa. Peab ja Helsingin kaupunki ovat yhteistyössä käynnistäneet Jätkäsaaressa arkkitehtuurikutsukilpailun korttelin 20067 tontin 3 suunnittelusta asuinkäyttöön. Kilpailulla haetaan suunnitelmaa urbaaniin ja ainutlaatuiset merimaisemat huomioivaan 12-kerroksiseen tornitaloon.

Arkkitehtuurikilpailuun ovat kilpailun järjestäjät kutsuneet seuraavat suunnittelijat: Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy, Serum Architects Ltd, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy sekä Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy. Kilpailuaika on 27.1- 31.3.2017. Kilpailutöiden palkintojen jako ja julkistaminen tapahtuu toukokuun alussa.

Jätkäsaari sijaitsee Helsingin eteläkärjessä monipuolisten palveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä. Teollisuus- ja satamakäytössä olleet ranta-alueet muuttuvat asumisen, työpaikkojen ja palveluiden uudeksi kaupunginosaksi. Valmistuessaan merellisessä Jätkäsaaressa tulee asumaan noin 18.000 henkilöä ja työpaikkoja alueelle tulee n. 6.000. Rantareittien lisäksi kävelyreitit polveilevat koko Jätkäsaarta halkovassa Hyväntoivonpuistossa.

Syksyllä 2016 järjestetyn tontinluovutuskilpailun perusteella Peab kehittää kortteliin kaksi hanketta. Arkkitehtuurikilpailun kohteena olevan 12-kerroksisen tornitalon, sekä 6-kerroksisen lamellitalon Saukonkanavan varteen. Ensimmäiset asunnot tulevat markkinointiin vuonna 2018.

–         Olemme määrätietoisesti vahvistamassa asemaamme pääkaupunkiseudun asuntomarkkinassa, ja kohde on erinomainen jatko nyt käynnissä olevalle Kruunuvuorenrannan hankkeellemme. Tämä on hieno tilaisuus kehittää hanke ja myydä uusia koteja yhdelle kaupungin paraatipaikoista. Jätkäsaari on merellinen ja urbaani osa kantakaupunkia, ja uskomme, että arkkitehtuurikutsukilpailulla saavutamme juuri kohderyhmämme kaipaamaa rohkeutta ja edelläkävijyyttä, toteaa Riku Patokoski Peabilta.


Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa 14 000 henkeä, joista Suomessa noin 750 henkilöä. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus. Peab-konsernin liikevaihto on 4.9 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä. www.peab.fi  

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>