Viimeisimmät julkaisut

Peab ja Hoas käynnistävät yli 250 opiskelija-asunnon peruskorjauksen Otaniemessä

Peab ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas ovat allekirjoittaneet 21.6.2017 sopimuksen Jämeräntaival 11 peruskorjausurakan toteuttamisesta. Kohde koostuu kolmesta viisikerroksisesta talosta, joissa on yhteensä 13 porrashuonetta.

”Jämeräntaival 11:n perusparannus on koko Hoasin historian suurin. Perusparannuksen piiriin kuuluu yhteensä 256 opiskelija-asuntoa”, kertoo Hoasin perusparannuksista vastaava rakennuttajainsinööri Laura Pääkkönen .

Heikki ja Kaija Sirenin suunnittelema 1970-luvulla valmistunut kohde sijaitsee Otaniemen kampusalueella kävelymatkan päässä Aalto-yliopistosta. Perusparannuksessa kiinteistön viihtyisyys ja laatutaso nostetaan nykyvaatimusten tasolle. Remontti valmistuu alkuvuodesta 2019.

“Meillä on vahvaa osaamista perusparannus- ja korjausrakentamisen töistä ja tämä hanke on hyvää jatkumoa aiemmille kohteillemme. Hankkeen korjaustyö aloitetaan elokuun alussa. Erityisen mukavaa on jälleen olla mukana toteuttamassa opiskelija-asuntokohdetta Hoasille”, sanoo apulaisaluejohtaja Marko Rinkinen Peabilta.

Hoas remontoi tänä vuonna ennätysmäärän opiskelija-asuntoja

Kuluvan vuoden aikana Hoas korjaa yli 600 asuntoa. Eniten asuntoja menee remonttiin juuri Otaniemessä, jossa niitä kunnostetaan yhteensä 411.

”Laatu on asiakkailtamme tulevan palautteen perusteella entistä tärkeämpää myös opiskelija-asumisessa. Kaikkien käynnistyvien korjausten tärkein tavoite onkin laadukas lopputulos. Perusparannetun kohteen tulee kestää ainakin 30 vuotta, ennen kuin seuraavalle isolle remontille on tarvetta”, Pääkkönen kertoo.

Valtaosa Jämeräntaival 11:n nykyisistä asukkaista pääsee remontin ajaksi asumaan portaisiin, joissa korjaus ei ole vielä käynnistynyt. Niille asukkaille, joiden vuokrasopimus joudutaan irtisanomaan, pyritään Pääkkösen mukaan tarjoamaan vaihtoehtoinen vuokra-asunto.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>