Viimeisimmät julkaisut

Pasilan Triplan pysäköintilaitos sai rakennusluvan

yit_triplaRakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan Keski-Pasilan keskuksen Triplan ensimmäistä toteutusvaihetta eli pysäköintilaitosta varten. Tuleva pysäköintilaitos tarjoaa pysäköintipaikkoja sekä autoiluun liittyviä palveluita noin 2 300 autolle viidessä kerroksessa. Sen kokonaislaajuus on 130 000 neliömetriä. Pysäköintilaitos tulee palvelemaan päälle rakentuvan Triplan kauppakeskuksen asiakkaita, hotelleita, toimistoja ja asukkaita sekä Triplan eteläpuolelle myöhemmin rakentuvaa tornialuetta. Pysäköintilaitoksen lisäksi Triplaan tulee Suomen suurin ja modernein pyöräpysäköinti noin 3 000 polkupyörälle sekä varaus 400 sähköauton latauspisteelle.

Maanrakennustyöt alueella ovat jo käynnissä. Maata kaivetaan kesään 2016 asti kaiken kaikkiaan noin 450 000 m3, ja kalliota louhitaan samanaikaisesti noin 150 000m3. Louhintatyöt pysäyttävät liikennettä ajoittain.

Maa-aineksen poiskuljetuksesta johtuen liikenne Pasilassa kasvaa. Samaan aikaan alueella tehdään muitakin maanrakennukseen liittyviä töitä, kuten paalutuksia, kallion injektointeja ja maanlujitustöitä. Melua aiheuttavia töitä tehdään pääasiassa maanantaista perjantaihin klo 7.00–18.00 välisenä aikana, mutta melutason sallimissa rajoissa myös iltaisin klo 22.00 saakka ja lauantaisin klo 9.00 -18.00 välisenä aikana.

Maan kuljetusta ja kaivutöitä tehdään maanantaista sunnuntaihin ympäri vuorokauden. Tällä pyritään välttämään ruuhka-aikana kuljetuksesta aiheutuvat haitat liikenteelle.

Lisätietoja: Tapio Salo, hankejohtaja, YIT Rakennus Oy, tapio.salo@yit.fi, p. 050 5052608

www.yit.fi/tripla

Pasilasta rakentuu tulevina vuosina Helsingin toinen keskus ja entistä tärkeämpi liikenteen solmukohta, jonka asukkaiden ja työpaikkojen määrä kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä. YIT rakentaa Pasilan keskukseksi kolmen korttelin ja maanalaisten tilojen muodostaman Triplan, johon toteutetaan mm. kauppakeskus, toimistotiloja, pysäköintilaitos, asuntoja ja hotelli. Pasilan aseman rakentaminen ja sen yhteyteen toteutettava joukkoliikenneterminaali ovat osa hanketta. Helsingin kaupunki panostaa merkittävästi Pasilan katuihin, liikennejärjestelyihin ja joukkoliikenteeseen ja Liikennevirasto rakentaa läntisen lisäraiteen sujuvoittamaan junaliikennettä. Lisätietoja: www.uusipasila.fi,www.yit.fi/tripla, www.liikennevirasto.fi/keskipasila

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>