Viimeisimmät julkaisut

Paroc on myyty amerikkalaiselle jätille

Owens Corning (OC) ilmoitti tänään, että se on allekirjoittanut Paroc Groupin ostamista koskevan sopimuksen CVC Capital Partnersin kanssa

Paroc on yksi Euroopan johtavia energiatehokkaiden ja paloturvallisten kivivillaratkaisujen valmistajia. Sopimuksen voimaantulohetkellä OC maksaa Parocista noin 900 miljoonan euron kauppahinnan. Kaupan odotetaan tulevan voimaan vuoden 2018 alkupuolella, ja sille tarvitaan kilpailuviranomaisten hyväksyntä sekä siihen sovelletaan myös muita tavanomaisia kaupansolmimiseen liittyviä ehtoja.

Paroc työllistää yli 1,800 työntekijää 13 maassa ja sillä on tuotantoa Suomessa, Liettuassa, Puolassa, Ruotsissa ja Venäjällä. “Olen erittäin innostunut Owens Corningin tarjoamista uusista mahdollisuuksista”, toteaa Parocin toimitusjotaja Kari Lehtinen. “Olemme rakentaneet yrityksen, jolla on johtava markkina-asema Euroopassa ja joka pystyy tarjoamaan huomattavia arvolupauksia asiakkailleen ja työntekijöilleen. Owens Corning tulee auttamaan laajentumistamme Keski- ja Länsi-Euroopan markkinoilla, missä yhteydessä voimme käyttää jo ennestään vahvaa asemaamme lisäkasvun ponnahduslautana.”

Parocin ostaminen laajentaa Owens Corningsin mineraalivillan tuotantoa ja teknologiaa, vahvistaa sen asemaa Euroopan eristystuotemarkkinoilla sekä tuo sen uusille loppukäyttäjämarkkinoille. Parocin ostaminen kasvattaa yrityksen Pohjois-Amerikan ja Kanadan ulkopuolisilla markkinoilla myytävän tarjonnan 35 prosenttiin.

Owens Corningin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Mike Thaman sanoi: ”Parocin ostaminen on Owens Corningin strategian mukaista. Pystymme jatkossa tarjoamaan eristeratkaisuja koko lämpötila-asteikolla kolmella maailman laajimmista eristemarkkina-alueista: Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Kiina. Parocin 80-vuotisen historian aikana yritys on saavuttanut hyvän maineen korkealaatuisten tuotteidensa ja teknisen osaamisensa ansiosta. Olen vaikuttunut yrityksen henkilöstön saavutuksista ja uskon, että heistä tulee hieno lisä Owens Corningille”.

CVC Capital Partnersin pohjoisten alueiden puheenjohtaja Peter Törnquist totesi: ”Olemme tyytyväisiä Parocin vahvaan tulokseen ja haluaisimmekin ilmaista kiitoksemme yrityksen motivoituneelle ja kokeneelle henkilöstölle. Toivotamme heille menestystä jatkossa osana Owens Corningia. Paroc täydentää optimaalisesti Owens Corningin maantieteellistä jalansijaa, tuotevalikoimaa ja teknologioita, mikä tulee suuresti hyödyttämään asiakkaita, työntekijöitä ja osakkeenomistajia.

Kauppa ei tule häiritsemään Parocin liiketoimintaa yrityksen nykyisten asiakkaidensa kanssa. Heitä tullaan palvelemaan normaaliin tapaan.

 

Tietoja Owens Corningista
Owens Corning (NYSE: OC) kehittää, valmistaa ja markkinoi eristeitä, kattomateriaaleja ja lasikuituyhdistelmämateriaaleja. Yritys on globaali kooltaan mutta humaani mittakaavaltaan sekä markkinajohtaja, joka käyttää huomattavaa materiaaleja, valmistusta ja rakennustekniikkaa koskevaa asiantuntemustaan energiaa säästävien ja liike- ja asuinrakennusten käyttömukavuutta parantavien tuotteiden ja järjestelmien kehittämiseen. Yrityksen valmistaman lujitelasin avulla tuhansista tuotteista on saatu aiempaa kevyempiä, vahvempia ja kestävämpiä. Viime kädessä Owens Corningin henkilöstö ja tuotteet tekevät maailmasta paremman paikan asua. Owens Corningin pääkonttori on Toledossa Ohiossa. Yritys ilmoitti vuoden 2016 myyntinsä arvoksi 5,7 miljardia dollaria ja se työllistää 17 000 henkilöä 33 eri maassa. Yritys on ollut Fortune 500® -listalla 63 peräkkäisenä vuotena. Lisätietoja on saatavilla yrityksen kotisivuilla osoitteessa www.owenscorning.com.

Tietoja CVC Capital Partnersista
CVC Capital Partners on johtava pääomasijoitus- ja sijoitusneuvontayritys. Vuonna 1981 perustetulla CVC:llä on tällä hetkellä 23 toimiston verkosto ja noin 400 työntekijää Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Yritys on kerännyt arvoltaan yli 107 miljardin dollarin sitoumukset maailman johtavien institutionaalisilta sijoittajilta eurooppalaisiin ja aasialaisiin pääomasijoitus- ja kasvurahastoihinsa sekä strategisiin mahdollisuuksiin keskittyviin rahastoihinsa. CVC hallinnoi arvoltaan yhteensä 65 miljardin dollarin omaisuutta. Tällä hetkellä CVC:n hallinnoimat rahastot tai rahastot, joiden neuvonantajana se toimii, investoivat maailmanlaajuisesti 50 yritykseen, jotka työllistävät noin 310 000 henkilöä monessa eri maassa. Yritysten yhteenlaskettu vuosimyynti on yli 70 miljardia dollaria. Lisätietoja CVC:stä on saatavilla yrityksen kotisivuilta osoitteessa www.cvc.com

Tietoja Paroc Groupista
Paroc on yksi Euroopan johtavia energiatehokkaiden ja paloturvallisten eristeratkaisujen valmistajia. 80-vuotisen historiamme ajan olemme tuottaneet innovaatioita asuin- ja teollisen rakentamisen tarpeisiin ja rakentaneet mainetta edistyksellisillä tuoteominaisuuksilla, teknisellä osaamisella ja kestävän kehityksen ratkaisuilla. Tavoitteenamme on toimia jatkossakin innovatiivisena ja luotettavana kestävää kehitystä edistävän rakennetun ympäristön kumppanina asiakkaillemme.

Parocin rakennus-, tekniset-, laiva- ja offshore-eristeet sekä akustiikkatuotteet on suunniteltu vastaamaan vaativiin uudisrakentamisen ja korjausrakentamisen vaatimuksiin. Valmistamme tuotteita Suomessa, Ruotsissa, Liettuassa, Puolassa sekä Venäjällä ja toimitamme asiakkaillemme tuttuja punavalkoisia paketteja 14 Euroopan maassa sijaitsevien myyntitoimistojen kautta.

Paroc-konsernin omistavat rahastot, joiden neuvonantajana toimii CVC Capital Partners, sekä vähemmistöomistajina Parocin henkilöstö. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 375,5 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 1835 työntekijää. Lisätietoja on saatavilla yrityksen kotisivuilla osoitteessa www.paroc.com.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>