Viimeisimmät julkaisut

Parman Kotkan tehtaalla jo 2 500 tapaturmatonta työpäivää

Parma Oy:n Kotkan betonielementtitehtaalla rikottiin perjantaina jälleen ennätyksiä, kun täyteen tuli 2 500 työpäivää ilman poissaoloon johtanutta tapaturmaa

Kuvassa: Parman tehdaspäällikkö Jari Karvonen ja ennätyslukemat. /Kuva: Parma

Takana on jo seitsemän tapaturmatonta työvuotta.

Parman rohkeat ja johdonmukaiset toimenpiteet työturvallisuuden parantamiseksi tuottavat yhä näkyvämpiä tuloksia. Tuorein konkreettinen näyttö saatiin perjantaina 11. elokuuta yhtiön Kotkan tehtaalla, kun siellä ohitettiin 2 500 tapaturmattoman työpäivän raja.

”Tämä on jälleen uusi tärkeä merkkipaalu koko tehtaalle. Samalla se kertoo, että työturvallisuudesta on tullut koko henkilöstön yhteinen asia”, tehdaspäällikkö Jari Karvonen kiittelee.

Saavutusta juhlistetaan tällä viikolla yhteisellä lounaalla kakkukahvien kera.

Consolis-konserniin kuuluva Parma Oy aloitti määrätietoisen työturvallisuuden parantamisen jo vuonna 2007. Sen myötä tapaturmataajuus on pudonnut silloisesta lähtötasosta (2007: 73 kpl/milj. h) murto-osaan (2016: 5 kpl/milj. h). Luku on selvästi toimialan keskiarvoja parempi.

Parma on menestynyt erinomaisesti myös betoniteollisuuden järjestämässä työturvallisuuskilpailussa. Viime vuosina Parman tehtaat ovat napanneet elementtitehtaat-sarjan TOP 10-sijoituksista noin puolet. Kotkan yksikkö on ollut kärkisijoilla vuodesta toiseen.

Parmasta mallia muillekin

Teema on vahvasti esillä myös Consolis-konsernissa, jonka vuosittainen työturvallisuuspäivä pysäyttää tuotannon yhtiön kaikissa tuotantolaitoksissa eri puolilla maailmaa.

”Työturvallisuuden parantaminen vaatii tinkimätöntä asennetta, selkeää johtamista ja ohjeistusta sekä jokaisen henkilökohtaista panosta. Hyvistä käytännöistä kerrotaan kaverille ja hyvistä suorituksista myös palkitaan”, turvallisuuspäällikkö Mikko Hautio kertoo.

Myös Betoniteollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Mattila nostaa hattua Parman työturvallisuustyölle ja Kotkan tehtaan turvallisuuskulttuurille.

”Rakennusteollisuuden tavoitteena on päästä tapaturmissa nollatasolle vuonna 2020. Parman loistava saavutus osoittaa, että se on mahdollista”, Mattila toteaa.

 

Parma Oy on Consolis-konserniin kuuluva betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 11 paikkakunnalla. Vuoden 2016 liikevaihto oli 144,4 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 600 henkilöä. www.parma.fi
Rajaville Oy on Parma Oy:n tytäryhtiö. Yhtiö toimii kahdella paikkakunnalla. Vuoden 2016 liikevaihto oli 18,1 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 100 henkilöä. www.rajaville.fi

Consolis on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja, joka toimii 30 maassa. Konsernin liikevaihto on noin 1,4 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 10 000. www.consolis.com

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>