Viimeisimmät julkaisut

Pallas Rakennus korjaa Parolannummen kasarmi 125:n

Puolustuskiinteistöt käynnistää Hattulan Parolannummella sijaitsevan Panssariprikaatin kasarmi 125:n peruskorjauksen. Peruskorjauksessa varusmiesten tilat uudistetaan vastaamaan nykyisiä kasarmeille asetettuja vaatimuksia. Rakennustyöt käynnistyvät maaliskuussa, ja peruskorjaus valmistuu vuoden 2022 lopussa.

1970-luvulla rakennettu kasarmirakennus korjataan kolmessa vaiheessa porrasrappu kerrallaan. Ensimmäinen rappu, uusi ulkorakennus ja pyörävarasto valmistuvat ensimmäisenä arvion mukaan marraskuussa 2021. Seuraavat raput valmistuvat noin puolen vuoden välein.

Korjattavan alueen laajuus on noin 9000 neliötä, ja kokonaiskustannukset ovat kustannusarvion mukaan noin 13,5 miljoonaa euroa. Hankkeen rakennuttajana toimii kiinteistön omistaja Puolustuskiinteistöt ja pääurakoitsijaksi on valittu Pallas Rakennus Oy.

Peruskorjauksessa ilmanvaihtoputket, lämpöpatterit, ikkunat ja sisäovet uusitaan sekä alakatot korjataan. Lisäksi piha-alueelle rakennetaan uusi ulkorakennus, joka sisältää tiloja materiaalien kuivaamiseen ja varastointiin.

Tilat jäsennetään kerroksittain uusiksi niin, ettei märkiä ja likaisia ulkovaatteita säilytetä majoitustiloissa vaan niille on varattu erilliset säilyttämiseen suunnitellut kuivaustilat kellarikerroksesta.

Tupien uudistamisessa hyödynnetään Senaatti-kiinteistöjen ja Puolustusvoimien yhteistyössä suunnittelemaa työ- ja oppimisympäristökonseptia.

Puolustusvoimien kohteet omistaa ja ylläpitää Puolustuskiinteistöt-liikelaitos, joka on Senaatti-konsernin tytärliikelaitos.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>