Viimeisimmät julkaisut

Oulu näyttää tietä tulevaisuuteen älykkäällä ja energiaa säästävällä katuvalaistuksella

Älykäs valaistus on yleistymässä nopeasti suomalaisissa kodeissa, toimistoissa ja kaupungeissa. Oulun kaupunki on edelläkävijä älykkäässä katuvalaistuksessa. Oulussa on asennettu jo suuri määrä ohjattavia katuvalaisimia.

Energiansäästö on monen organisaation tavoitteena, ja ohjattava valaistus on yksi parhaista tavoista toteuttaa säästöjä. Älykkäät, ohjattavat katuvalaisimet voivat leikata jopa 70 % energiakustannuksista.

Oulun asukkaat voivat jo nauttia älykkäästä ulkovalaistuksesta. Kaupungissa aloitettiin energiatehokkuusprojekti vuonna 2014, ja Oulu on älykkään katuvalaistuksen edelläkävijä Suomessa.  Kaupunkiin on asennettu Philipsin CityTouch-järjestelmä, joka ohjaa LED-katuvalaisimia.  Järjestelmä auttaa myös valopisteiden toiminnan seurannassa ja vähentää ylläpitokustannuksia.

– Järjestelmä helpottaa kaupungin valaistuksen seurantaa. Valaistuksen ohjaus on helppoa. Esimerkiksi pimeimpään ajanjaksoon osuvan valofestivaalin ajaksi voimme muuttaa useiden keskustan valopisteiden valotasoja.  CityTouch-järjestelmä näyttää meille helposti energiankulutustiedot sekä mahdolliset vikailmoitukset. Nyt kunnossapitohenkilöstömme voi keskittyä niille alueille, joissa ei vielä ole älykästä valaistusta, sanoo yksikön päällikkö Jari Säkkinen Oulun Energia Urakointi Oy:sta, ja jatkaa:

– Voimme ohjata valaisimia helposti ja yksilöllisesti. Järjestelmän käyttöönotto oli helppoa. Voimme säätää valotasoja tarpeen mukaan ja valaistus on energiatehokasta. Hyvä, säädettävä valaistus parantaa kaupungin viihtyvyyttä sekä asukkaiden että vierailijoiden kannalta.

oulu_valo

Älykäs valaistus saa jatkoa

Oulun kaupungin alueella on noin 40 000 ulkovalaisinta. Näistä vielä suuressa osassa on perinteinen valaistus, joka odottaa päivitystä uuteen, energiaa säästävään järjestelmään. Tämän vuoksi valaistusprojektin suunnitellaan jatkuvan kahdesta kolmeen vuotta.

– Jatkamme energiatehokkuusprojektiamme ja tarjoamme palveluitamme myös Oulun kaupungin ulkopuolella. Tänä vuonna asennamme satoja CityTouch-valaisimia Oulun talousalueella, sanoo Jari Säkkinen.

Oulun kaupunki järjestää tänä vuonna Valoa Oulu! -valofestivaalin jo neljättä kertaa. Marraskuun 18.-27. päiviin sijoittuvan festivaalin aikana ohjattavan valaistuksen edut tulevat esiin hyvin, koska valotasoja voidaan ohjata valaisinkohtaisesti.

– On hienoa tehdä yhteistyötä Oulun kanssa, joka on edelläkävijä teknologisissa valaistusinnovaatioissa. Oulun energiatehokkuusprojekti osoittaa, että valaistuksen uusimisella ja sen tarpeenmukaisella ja helpolla ohjauksella voidaan saavuttaa suuria säästöjä energiatehokkuuden parantumisen, käyttö- ja ylläpitokustannusten pienenemisen ja turvallisuuden lisääntymisen myötä. Jatkossa teknologian päivittämisen yhteydessä on hyvä kiinnittää huomiota myös valaistuksen ohjauksen helppouteen ja muunneltavuuteen, sanoo maajohtaja Piia Hänninen Philips Lighting Finland Oy:stä.

Älykäs, ohjattava LED-valaistus on ympäristöystävällisin ja energiatehokkain valaistusratkaisu, ja Oulussa tähän panostetaan tulevinakin vuosina.

 


Tietoja Philips Lightingista

Philips Lighting kuuluu Royal Philips -konserniin (NYSE: PHG, AEX: PHIA), ja on globaali toimija valaistuksen alalla. Ymmärryksemme valon positiivisista vaikutuksista ihmisten hyvinvointiin sekä korkeatasoinen tekninen osaamisemme mahdollistavat uudet digitaaliset valaistusinnovaatiot. Innovaatiomme luovat arvoa asiakkaillemme, tarjoavat rikkaita käyttäjäkokemuksia ja parantavat elämänlaatua. Toimimme sekä kuluttuja- että ammattivalaistusmarkkinoilla, ja myymme enemmän energiatehokasta LED-valaistusta kuin mikään muu yhtiö. Olemme markkinajohtaja älykkäiden valaistusjärjestelmien ja -palveluiden saralla, ja hyödynnämme esineiden internetiä kotien ja julkisten tilojen valaistuksessa. Vuonna 2015 myyntimme oli 7,4 miljardia euroa ja työllistimme 33 000 ihmistä ympäri maailman. Lisää uutisia Philips Lightingista löytyy osoitteesta  www.philips.com/newscenter.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>