Viimeisimmät julkaisut

Oras Groupin liikevaihto ennallaan: 245 miljoonaa

Talotekniikan vesikalustevalmistaja Oras Groupin kassavirta ja tase vahvistuivat edelleen, sekä yrityksen kannattavuus säilyi vakaana. Huolimatta maailmapolitiikkaa ja -taloutta horjuttaneista tapahtumista, talotekniikan vesikalusteiden kokonaismarkkina Euroopassa on kehittynyt positiivisesti. Maltillisen kasvun odotaan jatkuvan edelleen ja Oras Group on valmiina kasvamaan markkinaa nopeammin.
Oras Groupin vuoden 2016 liikevaihto oli 245,3 M€ (244,8 M€ vuonna 2015). Kolmen vuoden ajan myyntiä on suunnattu strategian mukaiseksi; vaikka kokonaismyynnin kasvu jäikin vielä pieneksi, strateginen kehityssuunta on oikea. Markkinoilla, joilla aiemmin myytiin sekä Oras- että Hansa-merkkien tuotteita, on nyt suunnitelmallisesti keskitytty konsernin strategian mukaisesti yhteen brändiin. Operatiivinen liikevoitto oli 25,2 M€ (24,9), ollen 10,3% (10,2) liikevaihdosta. Omavaraisuusaste nousi edelleen, 46,1%:een (42,9) ja konsernin taseen loppusumma oli 243,3 M€ (236,1).

Kuvassa Pekka Kuusniemi

Oras Groupilla on ammattilaisjakelussa vahva asema, jota on onnistuttu entisestään vahvista-maan Manner-Euroopassa. Tässä on ollut merkittävänä tekijänä seinän sisään asennettava, useille eri hana- ja suihkuratkaisulle soveltuva asennusjärjestelmä, Hansa Bluebox. Järjestelmä on saanut Saksan äärimmäisen kilpailuilla markkinoilla useita palkintoja innovatiivisuudestaan ja myynti kasvaa lupaavasti.

Vuoden 2016 lopussa konserniin perustettiin kaksi strategista liiketoimintayksikköä, Oras ja Hansa. Oras-liiketoiminta kattaa Pohjois- ja Itä-Euroopan markkinat ja Hansa-liiketoiminta läntisen Manner-Euroopan sekä vientimarkkinat. Liiketoimintayksiköiden toimintaa tuetaan konsernin yhteisillä tukitoiminnoilla. Molempia brändejä palvelevan, yhteisen tuoteportfolion kehittäminen eteni viime vuoden aikana suunnitellusti ja lukuisten uutuustuotteiden toimitukset asiakkaille alkavat tänä keväänä.

Kohti kasvua

Uudella Oras Groupilla on nyt takanaan kolme kokonaista tilikautta ja mittava työ tehokkaan konsernin rakentamiseksi. Toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi: ”Oras Group on nyt valmiina kasvuun. Vuosi 2017 on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja tilauskantamme on vahva. Uudistamme noin kolmaosan tuoteportfoliostamme ja viime viikolla esittelimme uutuustuotteitamme alan tärkeimmillä messuilla Frankfurtissa. Asiakaspalautteen perusteella olemme onnistuneet mainiosti kehitystyössämme.”

Oras Group on merkittävä eurooppalainen talotekniikan vesikalustetoimittaja: markkinajohtaja Pohjoismaissa ja johtava yritys Manner-Euroopassa. Yrityksen tehtävä on tehdä veden käytöstä helppoa sekä ympäristöä säästävää ja sen visiona on tulla kehittyneiden vesikalusteiden eurooppalaiseksi markkinajohtajaksi. Konsernilla on kaksi vahvaa brändiä, Oras ja Hansa. Oras Groupin omistaa perheyhtiö, teollinen omistaja Oras Invest. Konsernin emoyhtiön kotipaikka sijaitsee Raumalla ja tehtaat sijaitsevat Raumalla, Saksan Burglengenfeldissä, Tšekin Kralovicessa ja Puolan Olesnossa. Oras Groupin vuoden 2016 liikevaihto oli 245,3 miljoonaa euroa ja tilikauden lopussa konserni työllisti 1354 henkilöä, joista 461 työskenteli Suomessa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>