Viimeisimmät julkaisut

Oras Group osti Amphiron

Vesikalusteiden valmistaja Oras Group on ollut jo pitkään kylpyhuoneiden digitalisaation edelläkävijä. Oraksen johtoasema vahvistuu entisestään yhtiön ostaessa osake-enemmistön sveitsiläisestä teknologia-startup Amphirosta.

Kuvassa vasemmalta lukien: Jyri Virrantuomi, Janne Rautavuori ja Markus Lengauer Oras Groupilta sekä Thomas Stiefmeier, Thorsten Staake ja Kai Millarg Amphirosta.

– Kodeissa on yhä enemmän älykkäitä ominaisuuksia, jotka tuottavat dataa ja viestivät keskenään. Suihkut ja hanat eivät ole tästä poikkeus. Uskomme, että digitaaliset ratkaisut lyövät läpi vesikalusteissa lähivuosina, ja aiomme pitää kiinni johtoasemastamme tässäkin kehityksessä, sanoo Oras Groupin toimitusjohtaja Markus Lengauer.

Oras Group hankki hiljattain enemmistöosuuden teknologia-startup Amphiron osakkeista. Sveitsiläisen Amphiron erityisosaamisalueita ovat energian kerääminen, Internet of Things eli IoT ja pilvipalvelut. Näiden teknologioiden ja osaamisen yhdistyminen Oras Groupin vesikalustealan asiantuntemukseen auttaa kehittämään nopeasti innovatiivisia tuotteita ja palveluita, jotka edistävät terveyttä ja kestävää kehitystä ja tekevät arjesta mukavampaa.

– Toivotan lämpimästi tervetulleeksi kaikki uudet tuotteet ja palvelut, jotka auttavat kuluttajia tekemään vastuullisia valintoja ja säästämään maapallon resursseja. Uskon vakaasti teknologian älykkääseen hyödyntämiseen niin, että käyttäjäkokemus on ensiluokkainen. Amphiro on todistanut, että se osaa tehdä teknologiaratkaisuja, jotka ovat paitsi intuitiivisia myös erittäin käyttökelpoisia. Amphiron tulevaisuuden suunnitelmat ovat myös hyvin linjassa Oras Groupin ajattelun kanssa. Olemme iloisia saadessamme Amphiron tiimin osaksi perhettämme, Lengauer sanoo.

– Oras Group on Amphirolle ihanteellinen omistaja. Kaikki komponenttimme on suunniteltu suuria tuotantovolyymejä ja asennusten helppoutta silmällä pitäen, ja pilvipalveluratkaisumme on hyvin skaalautuva. Nyt data-analytiikan maailma, käyttäjien sitouttaminen ja digitaaliset palvelut tuodaan myös vesikalusteisiin. Oras Groupin markkina-aseman ja osaamisen turvin voimme toteuttaa visiomme: rakentaa digitaalisia palveluita massamarkkinoilla myytäviin hanoihin, toteaa Amphiron perustaja ja toimitusjohtaja Thomas Stiefmeier.

Oras Group on vesikalusteiden digitaalisen ja teknologisen kehityksen edelläkävijä. Yhtiö on johtanut kosketusvapaiden hanojen markkinaa sekä asuinrakennusten että julkisten tilojen osalta. Amphiron hankkiminen viestii Oras Groupin kunnianhimosta sekä siitä, miltä alan tulevaisuus yhtiön mielestä näyttää.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>