Viimeisimmät julkaisut

Oraksen uusi toimitusjohtaja Itävallasta

Oras Groupin hallitus on päättänyt nimittää konsernin toimitusjohtajaksi tekniikan tohtori Markus Lengauerin (52)

Kuvassa: Itävaltalainen Markus Lengauer (vas.) on Oras Groupin uusi toimitusjohtaja. Oikealla uusiin tehtäviin siirtyvä toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi ja keskellä Oras Groupin omistajiin kuuluva Annika Paasikivi.

Hänet nimitetään myös Hansa Armaturen GmbH:n sekä tiettyjen muiden Oras Oy:n tytäryhtiöiden toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään virallisesti 1. marraskuuta 2017.

 
Markus Lengauer on Itävallan kansalainen ja hän asuu perheensä kanssa Itävallan Sankt Barbarassa. Vuodesta 2013 hän on toiminut itsenäisenä LVI-alan konsulttina. Hänellä on ollut pitkä ja menestyksekäs ura Rettig ICC:ssä, jossa hän eteni toimitusjohtajaksi. Markuksella on tekniikan tohtorin tutkinto Wienin teknillisestä yliopistosta. Vuodesta 2015 hän on toiminut Uponorissa sekä hallituksen että tarkastusvaliokunnan jäsenenä.

 
Oras Groupin hallituksen varapuheenjohtaja Annika Paasikivi: ”Olen työskennellyt Markuksen kanssa Uponorin hallituksessa kaksi vuotta. Hän tuntee toimialamme perinpohjaisesti ja ymmärtää toimialan kehityksen vaikutuksen Oras Groupiin. Koska Markus on jo ennestään perheemme verkoston luotettu henkilö, hän pystyy nopeasti vastaanottamaan Oras Groupin toimitusjohtajuuden.”

 

 
Hallituksen puheenjohtaja Jari Paasikivi: “Markus on jo ansainnut kannuksensa johtajana ja hänellä on runsaasti kokemusta sekä Pohjoismaiden että Keski-Euroopan markkinoista. Hänen keskeinen tehtävänsä on varmistaa, että keskitymme oikeisiin operatiivisiin toimenpiteisiin, joilla saavutamme kestävää ja kannattavaa kasvua sekä luomme arvoa pitkällä tähtäimellä.”

 

 
Markus Lengauer: “Oras ja Hansa ovat molemmat tunnettuja brändejä, joilla on vahva asema useilla eurooppalaisilla markkinoilla. Vahvat brändit, hyvä johtaminen ja motivoitunut henkilöstö mahdollistavat kannattavan kasvun ja hyvät yhteistyösuhteet asiakkaisiimme. Olen innoissani uudesta roolistani ja odotan hedelmällistä yhteistyötä Oras Groupin tiimin kanssa.”

 

 
Oras Group on merkittävä eurooppalainen talotekniikan vesikalustetoimittaja: markkinajohtaja Pohjoismaissa ja johtava yritys Manner-Euroopassa. Yrityksen tehtävä on tehdä veden käytöstä helppoa sekä ympäristöä säästävää ja sen visiona on tulla kehittyneiden vesikalusteiden eurooppalaiseksi markkinajohtajaksi. Konsernilla on kaksi vahvaa brändiä, Oras ja Hansa. Oras Groupin omistaa perheyhtiö, teollinen omistaja Oras Invest. Konsernin emoyhtiön kotipaikka sijaitsee Raumalla ja tehtaat sijaitsevat Raumalla, Saksan Burglengenfeldissä, Tšekin Kralovicessa ja Puolan Olesnossa. Oras Groupin vuoden 2016 liikevaihto oli 245,3 miljoonaa euroa ja tilikauden lopussa konserni työllisti 1354 henkilöä, joista 461 työskenteli Suomessa.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>