Viimeisimmät julkaisut

Oraksen innovaatio Bidetta-käsisuihku kasvoi nykypäivään

Jo vuosikymmenten ajan suomalaisten kylpyhuoneiden vakiovarusteena on ollut Bidetta-käsisuihkulla varustettu allashana. Oraksen innovaatio Bidetta on edullinen ja tehokas tapa hoitaa paitsi henkilökohtaista hygieniaa, myös arjen siisteyttä. Oras Smart Bidetta on tuotteen etäkäytöllä toimiva nykyaikainen älytuotemalli.

– Kehitys kulkee eteenpäin, ja myös Oras Bidetta on siirtynyt nykypäivään. Olemme luoneet uuden sukupolven ratkaisun Smart Bidetan, jossa käytettävyyteen ja ekologisuuteen on tehty merkittäviä parannuksia, Oras Suomen myyntijohtaja Marko Sundholm kertoo.

Oras Smart Bidetta yhdistää suomalaisen huipputeknologian ja älykkyyden. Etäkäytettävä Smart Bidetta toimii käsisuihkun painikkeen avulla, jolloin hanaa ei tarvitse avata erikseen ja tuotteen voi asentaa pidemmän matkan päähän pesualtaasta. Hanan etäkäyttö mahdollistaa myös vähäisemmän vedenkulutuksen hanan ollessa päällä ainoastaan käytön ajan.

Bidee-altaan alkuperä on 1600–1700-luvun Ranskassa, jossa matalalle sijoitetun vesisaavin tilalle kehitettiin vesijohtoverkkoon liitettävä allas. Ratkaisu kahdesta wc-istuimesta kylpyhuoneessa oli tilaa vievä, ja Oras innovoi 1970-luvulla Oras Bidetan – pesualtaan yhteyteen liitettävän käsisuihkun.

Bidetasta tuli menestys, ja se on edelleen osa lähes jokaista suomalaista kotia ja julkista tilaa. Bidetta soveltuu erinomaisesti pieniin tiloihin, ja henkilökohtaisen hygienian hoitamisen lisäksi sillä on muita käyttömahdollisuuksia:

  • tehokas apu henkilökohtaisen hygienian hoitoon
  • hyvä apuri pikaiseen hiustenpesuun pesualtaassa
  • kätevä tapa huuhdella pesurätit, likaiset saavit tai kuraiset kengät ilman sotkua
  • turvallinen vauvan pesemiseen
  • helppo tapa täyttää vesiämpäri tai muu korkea astia

Helppokäyttöinen Oras Smart Bidetta

Oras Smart Bidetta on yksinkertainen käyttää. Vesihana avautuu automaattisesti suihkun seinäkiinnikkeestä nostamalla, ja vesi aktivoituu suihkuun käsisuihkun painikkeella. Käytön jälkeen hana sulkeutuu asettamalla käsisuihku takaisin seinäkiinnikkeeseen.

Smart Bidetan suihku on miellyttävän pehmeä, ja termostaatti pitää veden tasalämpöisenä pesun ajan – heti käytön alettua. Oras Smart Bidetan on muotoillut Vuoden 2014 teolliseksi muotoilijaksi valittu Kirsi Svärd.


Oras Group on merkittävä eurooppalainen talotekniikan vesikalustetoimittaja: markkinajohtaja Pohjoismaissa ja johtava yritys Manner-Euroopassa. Yrityksen tehtävä on tehdä veden käytöstä helppoa sekä ympäristöä säästävää ja sen visiona on tulla kehittyneiden vesikalusteiden eurooppalaiseksi markkinajohtajaksi. Konsernilla on kaksi vahvaa brändiä, Oras ja Hansa. Oras Groupin omistaa perheyhtiö, teollinen omistaja Oras Invest.

Konsernin pääkonttori sijaitsee Raumalla ja tehtaat sijaitsevat Raumalla, Saksan Burglengenfeldissä, Tšekin Kralovicessa ja Puolan Olesnossa. Konserni toimii 20 markkinalla oman henkilöstön voimin. Oras Groupin vuoden 2015 liikevaihto oli 245 miljoonaa euroa ja tilikauden lopussa konserni työllisti 1370 henkilöä. www.oras.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>