Viimeisimmät julkaisut

Olokoto osaksi hirsitalovalmistaja Kontiota

Lasikattoinen pienoiskoti Olokoto siirtyy osaksi hirsitalovalmistaja Kontion tuotevalikoimaa. Olokoto koostuu määrämittaisista moduuleista, joita voi yhdistää vapaasti asiakkaan toivomusten mukaisesti.

Olokoto on suunnattu pääasiassa revontuli- ja luontomatkailuun, mutta nyt tehdyn sopimuksen myötä Olokodon mahdollisuuksia aiotaan ulottaa aiempaa selvästi laajemmalle.

– Haemme Olokodolle uutta kasvua yhdistämällä vahvan matkailukonseptin sekä Kontion pitkän hirsiosaamisen ja uuden teknologian. Kohtuuhintaisten siirrettävien rakennusten suosio kasvaa jatkossa entisestään, ja Olokoto-konsepti soveltuu erinomaisesti esimerkiksi väistötilojen tai asuntoloiden toteuttamiseksi, toteaa Kontion toimitusjohtaja Keijo Anttila.

– Yhteistyö Kontion kanssa antaa Olokodolle hyvät kehittymismahdollisuudet tulevaisuuteen. Konseptin jatkokehityksen kannalta on tärkeää, että meillä on vahva ja luotettava kumppani käytännön toteutukseen. Kokemukset ovat osoittaneet, että Olokodolle on luonnollinen kysyntä sekä Suomessa että ulkomailla, sanoo Olokodon kehittäjä Ilmari Mäenpää.

Olokoto on valmiiksi konseptoitu moduulirakenne, ja siinä on ainutlaatuinen kattoikkunarakenne.

– Olokoto täydentää hyvin tarjontaamme ja siihen liittyy monia loistavia kehitysmahdollisuuksia. Yhteistyö Olokodon kanssa onkin Kontiolle luonnollinen kehitysaskel, toimitusjohtaja Anttila korostaa.

Yksi tärkeä osatekijä uuden yhteistyön syntymiselle on Kontion kehittämä innovatiivinen ja haastavia rakenteita mahdollistava SmartLog-hirsi.

– SmartLog tarjoaa mahdollisuuden yksinkertaistaa Olokodon rakennetta, koska SmartLog-hirsiseinä on täysin painumaton. Jatkuvan tuotekehityksen tavoitteena on lisäksi tuottaa Olokotoa entistä kustannustehokkaammin ja paremmin. Hirsi on keskeisessä roolissa tässä ja SmartLogissa on yhdistetty kaikki uusimat tekniikat, Ilmari Mäenpää toteaa.

Olokoto liitetään osaksi Kontion B2B-liiketoimintaan, ja sen kohdeyleisönä ovat aluksi ammattirakentajat ja matkailuyrittäjät.

­– Toimivaa konseptia ei kannata suuresti lähteä muokkaamaan. Valmiutta ja odotuksia on sitten jatkossa merkittäväänkin kasvuun, huomauttaa Keijo Anttila.

Kontiotuote Oy on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Pohjoissuomalaiseen PRT-Forest -konserniin kuuluva yhtiö työllistää 224 työntekijää. Yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli 57,4 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli noin 28 prosenttia. Kontio-hirsitaloja toimitetaan yhtiön Pudasjärvellä sijaitsevalta tehtaalta vuosittain 20-30 maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Venäjä, Ranska, Ruotsi ja Japani.

Olokoto on saanut mm. japanilaisen lifestyleketjun, MUJIn, pääjohtajan Masaaki Kanain tunnustuksen yhtenä 2017 Habitaren kiinnostavimpana tuotteena. Lisäksi Kemin Olokolot ovat saaneet  kansainvälisen Luxury Hotel Awards -palkinnon vuosina 2017 ja 2018.

Olokoto: www.olokoto.fi

Kontio: www.kontio.com

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>