Viimeisimmät julkaisut

Nurmijärvelle hirsinen Pilke-tiedepäiväkoti

Pilke päiväkodit Oy avaa tiedepainotteisen hirsipäiväkoti Hehkun Nurmijärven Klaukkalaan alkuvuodesta 2022. Yksityinen päiväkoti rakentuu uudelle Vanha-Klaukan asuinalueelle, joka sijaitsee Klaukkalan kampusalueen ja Isosuon Natura-alueen välissä.

Päiväkodin rakentaminen alkaa tänä keväänä. Pilke päiväkodit Oy:n kumppaneita hankkeiden toteuttamisessa ovat Mediset Hoivarakentajat Oy, joka on erikoistunut aistiystävällisten hirsirakennusten KVR-hankkeisiin erityisesti hoiva-alalla sekä Honkarakenne Oyj. Hirsipäiväkodeissa käytetään painumatonta hirttä, joka on Honkarakenteen innovaatio.

– Päiväkodin oppimisympäristöt on rakennettu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on muun muassa erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. Päiväkodin piha, lähiympäristö ja erilaiset retkikohteet toimivat myös hyvinä tutkimuspaikkoina, Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen kertoo.

Tiedepäiväkoti Hehkusta on tulossa Vanha-Klaukan keskus. Vanha-Klaukan puistomaiselle asuinalueelle rakennetaan koteja noin 2000 uudelle nurmijärveläiselle. Alueen kaupalliset palvelut löytyvät Klaukkalan keskustasta.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>