Viimeisimmät julkaisut

Nummen palvelukeskus rakennetaan elinkaarirahoituksella

hameenlinnan-kapunkiHämeenlinnan länsipuolelle entisen Nummen koulun tontille rakennetaan vuosina 2016-2018 uusi kaupungin palvelukeskus. Keskukseen tulee yhtenäiskoulun lisäksi myös muita palveluita kuten kirjasto, neuvola, nuoriso- ja liikuntatiloja.

Valtakunnallisesti Nummen palvelukeskus tulee olemaan esimerkki uudenlaisesta palvelujen ja tilojen tehokkaasta, taloudellisesta ja ekologisesta käytöstä
ja malli Hämeenlinnan kaupungin julkiselle rakentamiselle jatkossa.

”Suunnittelussa on lähdetty rohkeasti miettimään tulevaisuuden toimintamallien pohjalta kokonaisuutta, joka on ajaton ja takaa käyttäjille monikäyttöiset ja turvalliset tilat pitkälle tulevaisuuteen,” toteaa kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Uusi yhtenäiskoulu 1-9-luokille

Nummen palvelukeskuksessa varaudutaan noin 950 perusopetusikäisen oppilaan yhtenäiseen peruskouluun.

Kukin oppimistila sisältää avoimen oppimisalueen, intensiivisen työn alueen ja hiljaisen työn alueen. Kiinteitä seinärakenteita tehdään mahdollisimman  vähän, jotta tilat ovat joustavat ja monikäyttöiset.

Myös piha-alueet suunnitellaan siten, että ne toimivat keskeisenä osana avointa oppimisympäristöä. Lisäksi piha-alue on lähiliikuntapaikka, jota käyttävät myös alueen asukkaat.

Rakennuksessa kirjasto, neuvola, koulu ja nuoriso- sekä liikuntatila

Palvelukeskus rakennetaan niin, että siellä on koulun ja esiopetuksen ohella muitakin julkisia palveluja.

Rakennuksena ja toimintaympäristönä se palvelee laajasti koko läntisen kantakaupungin väestöä eri vuorokauden aikoina.

Esi- ja perusopetuksen lisäksi tiloihin tulee koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta, kirjasto, neuvola, nuoriso- ja lastenkulttuuri- sekä liikuntapalveluja.  Tiloihin voi jatkossa tulla myös ikäihmisten palveluita sekä terveyspalveluita.

Haluatko lisää tietoa Suomen hienoimmista hankkeista?

Hanke toteutetaan elinkaarirahoituksella

Nummen palvelukeskuksen rakentaminen aloitetaan kesäkuussa 2016 ja se kestää kaksi vuotta. Rakennus on valmis kesäkuussa 2018.  Palvelukeskuksen rakentaa YIT Rakennus Oy ja Caverion Suomi Oy.

”Hankkeessa pyritään käyttämään paikallista työvoimaa mahdollisuuksien mukaan niin rakentamisen kuin palvelusopimuksenkin aikana. Toteutusvaiheen eli kahden vuoden aikana hanke
työllistää suoraan keskimäärin 50 henkilöä.  Henkilöstörekrytoinneissa ja alihankinnoissa pyritään huomioimaan paikalliset toimijat,” mainitsee hankekehitysjohtaja Hannu Soikkeli YIT:ltä.

Myös palvelusopimuksen aikana hanke työllistää hämeenlinnalaisia. ”Elinkaaren aikana palvelukeskus tarjoaa töitä niin omalle yllä- ja kunnossapitohenkilöstölle, kuin paikallisille palveluntuottajille,” kertoo liiketoimintapäällikkö Jani Orava Caverionista.”

Palvelukeskus rakennetaan entisen Nummen koulun tontille Voutilaan. Tontin koko on 24 000 m². Hanke toteutetaan elinkaarihankkeena leasingrahoituksella. Rahoittajana toimii Kuntarahoitus Oyj. Hämeenlinnan kaupunki solmii sopimuksen rakennuksen käytöstä 25 vuodeksi.

Nummen palvelukeskus on monella tapaa suunnannäyttäjähanke, jota Hämeenlinnan kaupunki on suunnitellut rakentavassa yhteistyössä eri kumppanien kanssa. Hankkeessa on paljon uraauurtavia erityispiirteitä alkaen elämänkaarisesta palvelutuotantoajattelusta, innovatiivisesta kilpailutusprosessista ja elinkaarimallin hyödyntämisestä aina Kuntarahoituksen tarjoaman kiinteistöleasingin käyttöön, sanoo Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Pekka Averio.

Kustannusarvio on 26 miljoonaa euroa, mikä sisältää tontin vanhojen rakennusten purkukulut, rakennuttamisen, liittymismaksut ja mahdollisesti optiona hankittavat irtokalusteet ja av-laitteet.
Rakentamisen suora vaikutus on n. 100-120 henkilötyövuotta. Rakennuksen on suunnitellut Linja Arkkitehdit Oy ja ja tilojen pedagogisesta suunnittelusta vastaa Qroom Oy.

www.hameenlinna.fi/nummikeskus

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>