Viimeisimmät julkaisut

Nimityksiä Cityconilla

Citycon Oyj:n hallitus on nimittänyt F. Scott Ballin Cityconin uudeksi toimitusjohtajaksi. Ball on Yhdysvaltojen kansalainen. Hän aloittaa työt Cityconissa 15.11. ja ottaa vastuun toimitusjohtajan tehtävistä 1.1.2019 alkaen.

Ball on toiminut yli 30 vuotta kaupan alan kiinteistöliiketoiminnan parissa ja hän on useissa eri johtotehtävissä työskennellyt kauppakeskustoimialan kokenut ammattilainen. Viimeksi ennen siirtymistään Cityconille hän on työskennellyt toimitusjohtajana perustamassaan yksityisen kiinteistösijoittamisen ja kaupan toimialan konsultoinnin yhtiössä. Aiemmin hän on toiminut toimitusjohtajana ja operatiivisena johtajana Starwood Retail Partnersilla. Tätä ennen hän on toiminut useissa johtotehtävissä Oxford Propertiesilla Kanadassa, The Mills Corporationilla ja The Rouse Companyssa Yhdysvalloissa. Ballilla on liikkeenjohdon kandidaatin tutkinto Louisianan LaSalle -yliopistosta ja hän on toiminut pitkään aktiivisesti Kansainvälisessä kauppakeskusyhdistyksessä (International Council of Shopping Centres) ja Urban Land Institute ULI:ssa.

Ball korvaa Cityconin nykyisen toimitusjohtajan Marcel Kokkeelin, joka on toiminut tehtävässään vuodesta 2011. Kokkeel väistyy tehtävästään yhteisen sopimuksen perusteella 1.1.2019 lähtien ja toimii yhtiön neuvonantajana 1.5.2019 asti.

Chaim Katzman, Cityconin hallituksen puheenjohtaja toteaa: ”Haluamme toivottaa Scott Ballin tervetulleeksi Cityconiin. Hän tuo mukanaan laajaa kaupan kiinteistöliiketoiminnan osaamista ja hänellä on vahvat näytöt ennakoivasta johtamisesta. Uskomme, että hän on oikea henkilö johtamaan yhtiötä nopeasti muuttuvassa kaupan alan liiketoimintaympäristössä. Olemme edelleen sitoutuneet yhtiön nykyiseen strategiaan, joka keskittyy laadukkaisiin, Pohjoismaiden kasvavissa kaupungeissa sijaitseviin kohteisiin. Olen varma, että yhdessä Cityconin osaavan henkilöstön kanssa Scott tuo lisäarvoa, joka vie yhtiötä eteenpäin ja hyödyttää kaikkia sidosryhmiä.”

”Samalla haluamme kiittää Marcel Kokkeelia hänen arvokkaasta panoksestaan Cityconissa lähes kahdeksan vuoden ajan. Marcel on ollut erinomainen johtaja muutoksessa merkittäväksi pohjoismaiseksi yhtiöksi. Hänen johdollaan Citycon on kasvanut 2,5 miljardin kokoisesta, Suomessa toimivasta yhtiöstä lähes 5 miljardin kiinteistökannan omaavaksi pohjoismaiseksi yhtiöksi. Olemme tyytyväisiä, että Marcel on kasvattanut Cityconille ydinjoukon uusia johtajia”, Katzman sanoo.

F.Scott Ball, tuleva toimitusjohtaja toteaa: ”Olen innostunut siirtymään Cityconille, joka on Pohjoismaiden johtava kaupan alan kiinteistöyhtiö. Odotan kovasti, että pääsen rakentamaan yhtiön tulevaisuutta yhdessä sen vahvan tiimin kanssa ja olen sitoutunut luomaan arvoa kaikille yhtiön sidosryhmille.”

Marcel Kokkeel, väistyvä toimitusjohtaja toteaa: ”Toimitusjohtajakauteni aikana olemme rakentaneet Cityconista yhtiön, jonka painopiste on toiminta-alueen vahvoissa, kasvavissa kaupunkikeskuksissa sijaitsevissa laatukiinteistöissä. Koen olevani etuoikeutettu ja kiitollinen, koska olen saanut työskennellä energisistä ja innostuneista asiantuntijoista koostuvan tiimin kanssa. Olen varma, että yhtiö on hyvässä asemassa rakentamaan uutta sen päälle, mitä olemme saavuttaneet viimeisen kahdeksan vuoden aikana.”

Toisessa johtoa koskevassa muutoksessa Henrica Ginström on nimitetty Cityconin uudeksi operatiiviseksi johtajaksi 1.1.2019 alkaen. Ginström on Suomen kansalainen. Hän on ollut yhtiön palveluksessa vuodesta 2011 lähes kahdeksan vuoden ajan ja toimii tällä hetkellä liiketoimintajohtajana Norjassa. Tätä ennen hän on toiminut yhtiön sijoittajasuhde- ja viestintäjohtajana. Hänellä on diplomi-insinöörin tutkinto Aalto yliopistosta ja kauppatieteen maisterin tutkinto Hankenin kauppakorkeakoulusta.

Cityconin nykyinen operatiivinen johtaja Jurn Hoeksema luopuu tehtävistään yhteisen sopimuksen perusteella 1.1.2019 lähtien. Yhtiö haluaa kiittää Jurn Hoeksemaa hänen erinomaisesta työstään yhtiön liiketoiminnan parantamisessa viimeisen neljän vuoden aikana.

1.1.2019 alkaen Cityconin johtoryhmässä ovat:

F. Scott Ball (toimitusjohtaja)
Eero Sihvonen (talous- ja varatoimitusjohtaja)
Henrica Ginström (operatiivinen johtaja)
Tom Lisiecki (kiinteistökehitysjohtaja)
Anu Tuomola (lakiasianjohtaja)

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>