Viimeisimmät julkaisut

NCC rakentaa uusia vuokra-asuntoja Jätkäsaareen

NCC rakentaa Helsingin seurakuntayhtymälle Jätkäsaareen asunto-osakeyhtiö Helsingin Jätkäsaaren Atriumin. Rakennukseen tulee noin 80 vuokra-asuntoa sekä liike- ja seurakunnan tiloja. Urakka on arvoltaan yli 11 miljoonaa euroa.

Jätkäsaari, Atriumm. Kuva: NCC

Jätkäsaari, Atriumm. Kuva: NCC

Seitsenkerroksisen Jätkäsaaren Atriumin rakentaminen alkoi elokuussa ja se valmistuu loppuvuonna 2017. Nimensä mukaisesti kohteen sisäpihalle muodostuu lasitettu atriumpiha.

NCC käyttää kohteessa itse kehittämiään teräsrakenteisia parvekeratkaisuja, jotka ovat oman tuotekehityksen tulos. Tarkoituksena on pienentää rakennuskustannuksia ja parantaa työmaan aikaista turvallisuutta.

– Rakentamisessa on aina rakennuttajan näkökulmasta kolme tärkeää asiaa: Lopputuotteen laatu, toteutusaikataulun kesto ja hanketalouden pitäminen. Yhteistyö NCC:n kanssa on ollut laadukasta ja asiakkaan tarpeista lähtevää, Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistökehityspäällikkö Petteri Leinonen sanoo.
– Atriumista tulee seurakunnan toiminnan keskus Jätkäsaaren merellisessä kaupunginosassa. Seurakunnan palveluiden tuominen keskelle kaupunginosaa tuo merkittävän lisän julkisiin palveluihin, Leinonen jatkaa

Työmaalla huomioidaan työturvallisuus- ja ympäristöasiat

Jätkäsaaressa rakentaminen tehdään ympäristöasiat huomioon ottaen.

– Kestävä kehitys on NCC:llä iso juttu. Lajittelemme rakennustyömaalla kaiken mahdollisen jätteen ja hoidamme jätteiden kierrätyksen esimerkillisesti. Asuntorakentamisessa olemme vähentäneet sekajätteen määrää lähes 40 % kahden viimeisen vuoden aikana, NCC:n yksikön johtaja Ilkka Leskelä kertoo.
– Lisäksi työmaalla on käytössä digitaalinen työkalu muun muassa eri työvaiheiden ja työturvallisuusasioiden havainnoimiseen. Tämä säästää aikaa ja vaivaa ja vähentää paperinkulutusta sekä parantaa läpinäkyvyyttä asiakkaiden kanssa, Leskelä toteaa.

– NCC urakoitsijana on korostanut valtavasti työmaaturvallisuutta sekä osoittanut yhtiön olevan kaikilla tasoilla sitoutunut huolehtimaan sen käytännön toteuttamisesta myös seurakuntien työmaalla. Näin voimakas urakoitsijalähtöinen työturvallisuuteen panostaminen oli meille jopa hienoinen yllätys, kertoo Petteri Leinonen.


NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Vuonna 2015 yrityksen liikevaihto ilman Bonavaa oli 5,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 16 000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä. www.ncc.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>