Viimeisimmät julkaisut

NCC rakentaa lisää kerrostaloja Turun Linnanfältissä

NCC rakentaa parhaillaan Turun Linnanfältin alueella sijaitsevalle Fleminginkadulle nousevaa As Oy Turun Puubyygeliä. NCC myi Puubyygelin loppuvuodesta 2019 Ahti Investille sekä sopi samalla kahden puumoduuleista koostuvan kerrostalon rakentamisesta yhtiön tontille.

As Oy Turun Puubyygeli

As Oy Turun Puubyygeli valmistuu syksyllä yhtenä viimeisimmistä uuteen Linnanfältin kaupunginosaan, eli lähes valmiille alueelle. Turun linnan kupeessa sijaitseva Linnanfältin asuinalue on yksi Suomen suurimmista puukerrostalohankkeista.

– On ollut hienoa olla rakentamassa uniikkia puurakentamisaluetta alusta alkaen ja olemme iloisia päästessämme nyt tekemään siellä yhteistyötä Ahti Investin kanssa. Puubyygelin työmaalla on tällä hetkellä käynnissä tilaelementtien asennus, kertoo NCC:n toimialajohtaja Esa Lehmusvuori.

Puubyygeli valmistuu syksyllä 2020 ja taloihin tulee yhteensä 70 kappaletta huoneistoja.

– Turku on vetovoimainen kaupunki ja Linnanfältin puukerrostaloalue on osoittautunut erittäin houkuttelevaksi uusille asukkaille. Suurin osa asunnoista on jo myyty, vain muutamia kaksioita on vapaana, kertoo Ahti Investin toimitusjohtaja Antti Pirinen.

Puumoduulit kootaan tehtaalla valmiiksi

Puukerrostalot rakennetaan tilaelementeistä eli moduuleista, joiden lattia, seinät ja sisäkatto ovat asennettu valmiiksi jo tehtaalla. Tilaelementit kuljetetaan rakennuspaikalle ja yhdistetään kokonaisuudeksi.

– Puumoduulien käytön etuna on, että ne pystytään asentamaan hyvin lyhyessä ajassa, jolloin rakentaminen Suomen vaihtelevissa olosuhteissa jää myös lyhyeksi, Lehmusvuori toteaa.

As Oy Turun Puubyygelin rakennus A on nelikerroksinen ja rakennus B kolmikerroksinen. Huoneistotyypit ovat 25,5 – 46 m² yksiöitä ja kaksioita. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu talousrakennus, 15 autopaikkaa tontilla olevasta autokatoksesta sekä 15 autopaikkaa viereisten tonttien KOY Päivänsäde 3:n ja 4:n maanalaisesta pysäköintihallista.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>