Viimeisimmät julkaisut

Nasan tekniikka mahdollistaa entistä valkoisemmat alakatot

Rockfonin uuden Rockfon Blanka -alakattolevyn salaisuus on Nasan inspiroima erikoisohut vitivalkoinen mattapinnoite. Sen valonhajonta on poikkeuksellisen suuri ja valonheijastavuus jopa 87 %.

Akustiset alakatot imevät itseensä ääntä varmistaen sen, että tiloissa voidaan keskustella normaalisti ilman häiritsevää kaiuntaa. Levyjen akustisten ominaisuuksien vuoksi niihin on kuitenkin vaikea saada täysin sileää valkoista pintaa. Jos pinta on umpinainen, levyt eivät pysty imemään itseensä ääniaaltoja. Nyt Rockwoolin akustiikkadivisioona Rockfon on valjastanut apuun amerikkalaisen avaruustekniikan ja kehittänyt entistä valkoisemman ja sileämmän akustisen alakaton.

– Monivuotisen tutkimustyömme tuloksena on entistä valkoisempi kivivillasta valmistettu alakatto. Uuden katon salaisuutena on erikoispinnoite, jota käytetään amerikkalaisissa avaruusaluksissa. Pinnoitteessa on paljon pieniä kiteitä, jotka heijastavat valoa ja saavat sen jakautumaan tilaan tasaisemmin kuin tavanomaiset pinnoitteet. Teettämämme riippumattomat testit osoittavat, että tuotteen valonheijastavuus on 87 %, kertoo Rockfonin tekninen johtaja Oskar Meres.

Havainnekuva toimistoympäristöstä, jossa on Rockfon Blanka -katto

Havainnekuva toimistoympäristöstä, jossa on Rockfon Blanka -katto

Helpompi asentaa

Suurella valonheijastavuudella ja -hajonnalla tilaan saadaan entistä enemmän luonnonvaloa, mikä parantaa työympäristöä ja vähentää keinovalon tarvetta. Huipputeknisestä akustisesta alakatosta on paljon iloa myös asentajille. Enää heidän ei tarvitse varmistella, että kaikki levyt ovat samansuuntaisia – uudet levyt ovat nimittäin suuntaamattomia.

– Uudet alakattolevyt ovat sikäli käteviä, että ne voi asentaa vapaasti. Perinteiset levythän pitää asentaa tietynsuuntaisesti, koska muuten pinta näyttää epätasaiselta. Pahimmillaan levyjä joutuu kääntelemään asennuksen jälkeen, mutta nyt ongelma on poistunut. Uudet alakattolevyt voi asentaa mihin suuntaan tahansa, ja pinta näyttää aina viimeistellyltä. Virheet vähenevät, ja asennusaikaa säästyy, kertoo Rockfon Finlandin myyntijohtaja Thomas Vilmar.

Nasan pinnoitetekniikan ansiosta levyt on myös helppo pitää puhtaana työmaalla, koska kidepinnoitteen antistaattiset ominaisuudet hylkivät likaa. Sormenjäljet ovat helppo pyyhkiä pois, ja levyjä voidaan tilapäisesti irrottaa katosta ilman, että siitä jää jälkiä.

– Levythän likaantuvat helposti ilmanvaihtokanavien ympärillä tai korjaustöiden yhteydessä, ja niihin ilmaantuu mustia sormenjälkiä. Rockfon Blanka poistaa tämänkin ongelman. Likaantuneet levyt on erittäin helppo puhdistaa, jolloin pinta on taas kauniin valkoinen, Oskar Meres summaa.

Rockfon

ROCKFON on johtava kivivillasta valmistettujen alakatto- ja seinäratkaisujen valmistaja. Havaijilla 1900-luvun alussa keksitty kivivilla on tulivuoritoiminnan luonnollinen sivutuote. Se on runsas ja uusiutuva luonnonvara.

ROCKFON on maailman suurimman kivivillatuotteiden valmistajan, tanskalaisen ROCKWOOL® Internationalin tytäryritys. Yhtiöllä on yli 75 vuoden kokemus alalla. ROCKWOOL Group on perustettu vuonna 1937. Sillä on nykyisin 27 tehdasta, ja se työllistää yli 9 300 ihmistä eri puolilla maailmaa.

Akustisia ROCKFON-alakattolevyjä valmistetaan neljässä ROCKWOOL-kivivillatehtaassa, jotka sijaitsevat Ranskassa, Puolassa, Venäjällä ja Alankomaissa. Niitä jälleenmyydään kaikkialla maailmassa.

Tiedustelut:
Oskar Meres | Tekninen johtaja, Rockfon | Puh. +45 4655 8524 | S-posti oskar.meres@rockfon.com

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>