Viimeisimmät julkaisut

Molokille The New Economy Award -palkinto innovatiivisuudesta

Molok Oy:lle on myönnetty The New Economy -lehden Innovatiivisin jätealan yritys 2017 -palkinto erityisen ansioituneesta työstä jätealalla

Kuva: Molok Oy. Kuvassa: Molok Domino jätepiste

Vuosia jätealaa on pidetty matalan kiinnostuksen liiketoimintana yritysmaailmassa ja hallinnollisissa organisaatioissa. Jätteet sellaisenaan eivät ole kuitenkaan katoamassa lähiaikoina. Pikemminkin jätemäärät kasvavat, erityisesti kehittyvissä maissa. Tästä johtuen niitä käsittelevien järjestelmien on kehityttävä ja muunnuttava.

Veikko Salli huomasi jätealan ongelmat kun hän johti hotelli- ja ravintolaryhmäänsä. Asiakkaat valittivat jatkuvasti lähellä olevien roskasäiliöiden hajusta, samoin kuin säiliöiden ulkonäöstä.

Salli totesi jätteiden keräyskäytännön olevan puutteellinen ja halusi korjata tilanteen. Esimerkiksi pyörälliset, perinteiset pinta-astiat ovat kaikkien näkyvillä ja kuluvat loppuun noin 5–7 vuodessa. Salli kehitti kokonaan uuden jätteenkeräysmenetelmän ja aloitti liiketoiminnan vuonna 1991.

Molokin Syväkeräys-jäteastiasta on 60% maan alla. Pystysuuntainen keräysastia hyödyntää maan painovoimaa:uusi jäte puristaa alle jäävää jätettä tiiviimpään muotoon. Näin keräysastiaan mahtuu jopa 20 % enemmän jätettä. Tämä tarkoittaa tyhjennysautoliikenteen vähenemistä ja pienempiä

www.molok.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>