Viimeisimmät julkaisut

Millainen on tulevaisuuden älykäs toimitila?

Pohjoismaiden ensimmäinen kiinteistöalan Hack the Office -tapahtuma tuo yhteen startup-kehittäjät ja toimialan isot yritykset

Suomen johtava startup-operaattori HUB13 järjestää yhteistyössä Caverionin ja Granlundin kanssa Pohjoismaiden ensimmäisen kiinteistöalan Hack the Office -tapahtuman 11.–13. marraskuuta. Hack the Office on 48 tuntia kestävä kansainvälinen innovaatiopaja ohjelmistoalan asiantuntijoille. Hack the Office -tapahtuma kerää kehittäjäyhteisön kiihdyttämään älykkään toimistorakennuksen automaatiota ja arvoa. Innovatiivisimmat ideat palkitaan Slushissa.

a165f3e0282e2b77_800x800ar1

Hack the Office nostaa toimistokiinteistön uudelle tasolle: 48 tunnin aikana Caverion, Granlund ja Hackathoniin osallistuvat 50 alan kansainvälistä kehittäjää kokoontuvat Hackathon-tapahtumaan HUB13 tiloissa Helsingin keskustassa, Kaisaniemessä. Tapahtuman parhaat tiimit palkitaan vuoden 2016 Slushissa.

”Toimistorakennuksiin on kätketty runsaasti dataa, jota ei ole täysin hyödynnetty”, valottaa tapahtuman taustaa ja tarkoitusta tuottaja, HUB13 toimitusjohtaja Ola Sundell . ”Ensin tuli Internet of Things. Hack the Office luo pohjan rakentaa Suomeen johtava Internet of Buildings -ekosysteemi. Oletuksena on, että ainakin säästöt ja parantunut asiakaskokemus voivat olla mittavia. On tärkeää tuoda eri tahot yhteen tilojen johtamisen äärelle”, Sundell toteaa.

Kiinteistöt automatisoituvat

Kiinteistöomaisuus muodostaa yhteiskunnallisesti merkittävän varallisuuserän. Caverion haluaa olla vauhdittamassa koko toimialan jatkuvaa kehitystä.

”Olemme jo kehittäneet pitkälle kiinteistöjen automatisaatiota. Esimerkiksi energiatehokkuuden parantamisessa olemme tehneet systemaattista työtä jo vuosien ajan ja saaneet erinomaisia tuloksia asiakkaillemme”, kertoo kaupallinen johtaja Ville Tamminen Caverionista.

Yhteisöllinen tapa toimia on osa tiedollisten kokonaisuuksien kehittämistä. Digitalisaatio tuo ennennäkemättömiä mahdollisuuksia yritysten ulottuville: Pieni ja ketterä voi huomata eri kehityskohteita kuin suuri ja vakaa toimija.

Tule mukaan kehittämään

Hack the Office kokoaa yhteen kansainvälisiä ohjelmoijia ja alan kehittäjiä, tarjoten kaikille yön yli ulottuvaan tapahtumaan osallistuville intensiivisen kiinteistökokemuksen. Ilmoittautuminen on ilmaista ketterille toimijoille, jotka haluavat tunnustusta älykkäiden kiinteistöjen kehittäjinä. Hackathonin merkittävimmät voittajaideat julkistetaan Slushissa, joka pidetään tänä vuonna 30.11.–1.12.2016.

Ilmoittautuminen on käynnissä verkossa osoitteessa:

http://www.hub13.fi/project/hack-office/


Caverion

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille. Palveluitamme käytetään toimistoissa, asunnoissa, teollisuuslaitoksissa ja julkisissa rakennuksissa sekä infrastruktuurissa. Tavoitteemme on varmistaa liiketoiminnan häiriöttömyys ja turvallisuus, terveelliset ja viihtyisät olosuhteet, kiinteistön optimaalinen toiminta ja kustannushallinta. Visiomme on olla yksi alan johtavista toimijoista Euroopassa ja tarjota kiinteistöille ja teollisuudelle edistyneitä ja kestäviä elinkaariratkaisuja. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten koko elinkaaren ajan. Vuoden 2015 liikevaihtomme oli noin 2,4 miljardia euroa. Caverionilla on noin 17 000 työntekijää 12 toimintamaassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa.   Caverionin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.   www.caverion.fi  @CaverionSuomi

Granlund

Granlund 2020 -strategiamme vision mukaisesti luomme hyvinvointia rakennetussa ympäristössä ja olemme kansainvälinen edelläkävijä ja uudistaja. Toimintamme kivijalan ovat aina muodostaneet johtava asiantuntijuus sekä kehitykseen, innovaatioihin ja teknologiaan panostaminen. Granlund on talotekniikkasuunnittelun, kiinteistö-, energia- ja ympäristöasioiden konsultoinnin sekä ohjelmistojen asiantuntijakonserni, jonka osaamisen keihäänkärkenä on energiatehokkuus. Olemme Suomessa johtava toimija kaikilla palvelualueillamme. Panostamme uusien energiaratkaisujen, toimialojamme tukevien ohjelmistojen sekä integroidun suunnittelun kehittämiseen. Yrityksemme on perustettu 1960 ja nykyisin konsernissa työskentelee yli 700 asiantuntijaa. Henkilöstön mielestä Granlund on luotettava työpaikka, jolla on vahva visio ja hyvä kehitysdraivi – 96 prosenttia työntekijöistämme kertoo olevansa tyytyväisiä työskennellessään meillä.

HUB13

Suomen johtava Startup-operaattori HUB13 on Helsingin keskustassa sijaitseva, itsenäinen yhteisöllisen työskentelyn ja kehittämisen edelläkävijä. Vuonna 2014 perustettu osakeyhtiö tuottaa innovatiivisille yrittäjille tila-, tapahtuma- ja asiantuntijapalveluita. Lisäksi se kuroo kuiluja pienten ja suurten, jo asemansa vakiinnuttaneiden yritysten välillä. HUB13:n 600 m2 coworking-monitoimitila sijaitsee Helsingin Kaisaniemessä.  www.hub13.fi  

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>