Viimeisimmät julkaisut

Maunula-talossa vietettiin harjannostajaisia

Joulukuussa 2016 valmistuvan Maunula-talon rakennustyöt ovat edenneet kattokorkeuteensa. Keskiviikkona 6. huhtikuuta vietettiin Maunula-talon harjannostajaisia. Maunula-talosta tulee maunulalaisten yhteinen tiedon, taidon, oppimisen ja kulttuurin kohtaamispaikka, jossa toimivat Helsingin kaupunginkirjasto, nuorisoasiainkeskus ja työväenopisto.

Maunula-talon "harjakaisia" vietettiin 6.4.2016.

Maunula-talon “harjakaisia” vietettiin 6.4.2016.

Maunula-talon ”harjakaisia” vietettiin keskiviikkona 6.huhtikuuta 2016. Tilaisuuden avasi päärakennuttaja, YIT Rakennus Oy:n yksikönjohtaja Kalle Isometsä sekä Helsingin kaupungin kiinteistölautakunnan varapuheenjohtaja Jasmin Hamid, joka välitti kaupungin viralliset kiitokset kaikille Maunula-talon syntyyn vaikuttaneille tahoille.

Talon tulevat toimijat pitivät yhteisen juhlapuheen: Helsingin työväenopiston rehtori Taina Saarinen arvioi Maunula-taloon tulevan jo ensi vuonna yli 200 työväenopiston kurssia, joista osa on Maunulan asukkaiden itsensä ideoimia. Nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio kuvasi Maunula-talon toimintamallia paitsi uudenlaisen Helsingin pilotiksi, myös jopa ”uudenlaisen kansanvallan majakaksi”. Lisäksi hän kertoi, että Maunula-taloon on tulossa koko yön kestäviä yö-nutia eli yöpymisiä Maunula-talossa sekä esimerkiksi nuorten toivomia musiikkiteknologian kursseja.

Kirjastotoimen apulaisjohtaja Saara Ihamäki iloitsi Maunula-talon kirjaston välittömästä läheisyydestä osana kaupunkilaisten arkea. ”Missään muualla Helsingissä ei kirjasto ole näin lähellä kaupunkilaisten arkitoimia. Meillä on jopa sama sisääntuloaula S-marketin kanssa. Kaupungin palveluiden tulisikin aina olla kaupunkilaisten arkisten reittien varrella. Rakennus tulee antamaan meille toimintaohjeet toimimaan yhdessä! Esimerkkinä hän mainitsi talon toimijoiden yhteisen kahvihuoneen, joka ohjaa automaattisesti toimimaan yhdessä.

Maunulan demokratiahankkeen asukasaktiivi Emilia Palonen muisteli demokratiapilotin alkua vuonna 2012, ja muistutti ettei rahoitusta talolle oltaisi saatu, ainakaan niin helposti, ilman asukkaiden ja kaupunginvaltuuston jäsenten aktiivisuutta.

Puheiden ja hernekeittotarjoilun jälkeen harjannostajaisissa intoa herätti myös näyttelijä Ville Myllyrinteen imitaatio- ja stand up -esitys sekä viulisti-pianisti Duo Säihkeen tyylikkäät musiikkinumerot.

Maunula-talo valmistuu joulukuussa 2016 osoitteeseen Metsäpurontie 4. Talon huoneistoala tulee olemaan noin 2200 htm2. Arkkitehtuurisesti haastavan muotoiseen Maunula-taloon tulee limittäin kolme kerrosta ja esimerkiksi huippuvarusteltu monitoimisali, jossa voi pitää liikuntatunteja, konsertteja, teatteriesityksiä ja tapahtumia. Yksi salin erikoisuuksista tulee olemaan tilan nouseva ja laskeva näyttämö. Lisäksi taloon on tulossa muun muassa erikoisluokkia kuten akustoitu musiikkiluokka, bänditila sekä taide- ja käsityöluokka, jossa on huomioitu erityisesti kankaanpainannan sekä tekstiili- ja ompelutyön käyttövaatimukset.


Marraskuussa 2016 osoitteeseen Metsäpurontie 4 valmistuva Maunula-talo on suunnittelun alkuvaiheista lähtien ollut Helsingin kaupungin kirjaston, nuorisoasiainkeskuksen, työväenopiston ja Maunulan demokratiahankkeen sekä maunulalaisten yhteinen ponnistus. Talo tukee asukkaiden toivetta viihtyisästä keskustasta, jossa on hyvä asioida, opiskella ja harrastaa. Maunula-talon toimintamalli edistää alueen yhteisöllisyyttä, kotoutumista ja kansalaisaktiivisuutta.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>