Viimeisimmät julkaisut

Maailman ensimmäinen fossiiliton biometanolilaitos Ruotsiin

Teknologiakonserni Andritz on käynnistänyt maailman ensimmäisen biometanolilaitoksen Södran Mönsteråsin-sellutehtaalla Kaakkois-Ruotsissa. Biometanolilaitos käyttää Andritzin kehittämää A-Recovery+-konseptia, joka on uuden sukupolven vastaus selllutehtaiden kemikaalikiertoon.

Kuva: Andritz

Tehtaan vuositavoite on tuottaa 6,3 miljoonaa litraa biometanolia metsäbiomassasta. Fossiilitonta biometanolia voidaan käyttää sellutehtaan sisäisissä prosesseissa tai esimerkiksi fossiilisen metanolin korvaajana kuljetusalalla sekä kemianteollisuuden raaka-aineena. Andritzin toimitukseen Södralle sisältyi prosessisuunnittelu ja täysi EPC-toimitus lukuun ottamatta automaatiota, instrumentointia, sähköistystä ja rakentamista.

Andritzin A-Recovery+-konsepti tuottaa kauppalaatuista biometanolia patentoidulla uuttomenetelmällä.Se tarjoaa seuraavan sukupolven ratkaisuja sellutehtaiden kemikaalikiertoon pyrkien hyödyntämään sellutehtaan sivuvirtoja mahdollisimman laajasti. Biometanolituotannon lisäksi A-Recovery+ kattaa myös esimerkiksi korkealaatuisen ligniinin talteenoton uusien biotuotteiden raaka-aineeksi.

Södran pyrkimyksenä on toteuttaa täysin fossiilittomia toimintoja ja olla ilmastomyönteinen vuosikymmenen loppuun mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi Södra pyrkii poistamaan fossiilisten polttoaineiden käytön koko toiminnastaan ja tuottamaan innovatiivisia tuotteita korvaamaan fossiilisia raaka-aineita.

Södra on 52 000 metsänomistajan omistama, puujalostustuotteita valmistava yritys. Södralla on kolme sellutehdasta.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>