Viimeisimmät julkaisut

LVI-tuotteiden tukkukauppa 1,7 prosentin kasvussa

Vahva uudisrakentaminen pitää LVI-teknisten tuotteiden kysynnän vakaana

Uudisrakentamisen kasvu jatkui vuoden kolmannella kvartaalilla, ja positiivinen kehitys on leviämässä kasvukeskusten asuntoaloituksista myös pientalorakentamiseen. Vastaavasti myös LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti on ollut tasaista: nousu edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon on 1,7 prosenttia.

lvi2

Kolmannen kvartaalin LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynnin kokonaisarvo oli 271 miljoonaa euroa, joka on 1,7 prosenttia enemmän kuin vuoden 2015 vastaavalla ajanjaksolla. Koko alkuvuoden osalta tukkuliikkeiden LVI-teknisten tuotteiden myynti oli 766 miljoonaa euroa, kun viime vuoden vastaava luku oli 735 MEUR.

Rakennusteollisuus RT ry arvioi uudistuotannon volyymin kasvavan tänä vuonna merkittävästi edellisvuodesta, noin 14 prosenttia. Asunrakennusten volyymin arvioidaan jatkavan kasvuaan ja kaiken kaikkiaan lisääntyvän noin kymmenen prosenttia tämän vuoden kuluessa, ja samaa kasvuprosenttia ennustetaan toimitilarakentamiselle. Positiivinen signaali on myös kasvussa olevan asuinrakentamisen laajeneminen maantieteellisesti kasvukeskusten ulkopuolelle ja isompiin kerrostaloasuntoihin ja rivitaloihin.

– Vaikka pientalorakentaminenkin on piristymässä, painottuu asuntorakentaminen edelleen pieniin asuntoihin. Se tarkoittaa suurempaa kysyntää LVI-teknisille tuotteille, kuin mitä aloituskuutioista voisi päätellä, toiminnanjohtaja Magnus Sirén sanoo. –Toisaalta on hyvä että uudisrakentaminen elpyy koko maassa, ja alan asentajille riittää töitä, hän jatkaa.

lvi1

Tukkumyyntitilastoa ylläpitää LVI-Teknisen Kaupan Liitto ry.

LVI-Teknisen Kaupan liitto ry on suomalaisia LVI-tukkumyyntiyrityksiä edustava järjestö, johon kuuluvat alan suurimmat toimijat: KESKO oyj, Ahlsell Oy, Onninen Oy ja LVI-Dahl Oy. Järjestö edistää alan keskinäistä yhteistyötä, ylläpitää tukkumyyntitilastoja sekä hallinnoi LVI-INFO – tuotetietorekisteriä, josta löytyy yli 140 000 LVI-tuotteen tiedot. Alan myynti vuonna 2015 oli 994 miljoonaa euroa ja tukkuliikkeet kumppaneineen työllistävät noin 3 000 henkilöä. www.lvitek.fi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>