Viimeisimmät julkaisut

LVI-tukkumyynnit reagoivat uudisrakentamisen kasvuun

Elpyneen uudisrakentamisen myötä LVI-teknisten tuotteiden toisen kvartaalin myynti kasvoi 7,9 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Tukkumyyntien piristyminen johtuu pääasiassa kasvukeskuksiin rakennettavista pienistä kerrostaloasunnoista.

LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynnit vuoden toiselta kvartaalilta vahvistivat rakentamisen kasvun merkkejä. Toisen kvartaalin LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynnin kokonaisarvo oli 271 miljoonaa euroa, joka on 7,9 prosenttia enemmän kuin vuoden 2015 vastaavalla ajanjaksolla. Koko alkuvuoden osalta tukkuliikkeiden LVI-teknisten tuotteiden myynti oli 494 MEUR, kun viime vuoden vastaava luku oli reilu 468 MEUR.

– LVI-teknisten tuotteiden myynti on hyvin linjassa rakentamisen elpymisen kanssa. Uudisrakentaminen on kasvanut odotetusti ja keväällä myönnetyt rakennusluvat ja pöydällä olleet suunnitelmat ovat vihdoin realisoituneet, LVI-Teknisen Kaupan liiton toiminnanjohtaja Magnus Sirén sanoo. – LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynnin osalta myynnin kasvu tulee erityisesti asuinrakentamisesta. Vaikka omakotitalojen rakentaminen on hiipunut, on kasvukeskuksiin rakennettavien pienikokoisten kerrostaloasuntojen määrä ollut sen sijaan vahvassa kasvussa.

lvi_tukku2Myös korjausrakentamisen ennustetaan kasvavan loppuvuoden 2016 aikana, vaikkakin sen kasvuvauhti hidastuu hieman. – Uudisrakentamisen elpyminen lupaa parempia aikoja rakennusalalla, joka vetää tällä hetkellä kasvullaan koko Suomen taloutta, Sirén sanoo.
– Jo nyt on kuitenkin nähtävissä, että rakentamisen kasvun pullonkaulaksi uhkaa muodostua pula suunnittelijoista, erityisesti Etelä-Suomen isoissa rakennushankkeissa.

Tukkumyyntitilastoa ylläpitää LVI-Teknisen Kaupan Liitto ry.


LVI-Teknisen Kaupan liitto ry on suomalaisia LVI-tukkumyyntiyrityksiä edustava järjestö, johon kuuluvat alan suurimmat toimijat: Ahlsell Oy, Onninen Oy, Rautakesko Oy ja LVI-Dahl Oy. Järjestö edistää alan keskinäistä yhteistyötä, ylläpitää tukkumyyntitilastoja sekä hallinnoi LVI-INFO – tuotetietorekisteriä, josta löytyy yli 140 000 LVI-tuotteen tiedot. Alan myynti vuonna 2015 oli 994 miljoonaa euroa ja tukkuliikkeet kumppaneineen työllistävät noin 3 000 henkilöä.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>