Viimeisimmät julkaisut

LVI-, rakennus- ja sähkötuotteet yhdestä käyttöliittymästä

LVI-Teknisen Kaupan liitto, Rakennustietosäätiö ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ovat sopineet yhteistyöstä tuotetietojen tarjoamiseksi yhdestä yhteisestä kanavasta.

Kuvituskuva. Lähde: Pixabay

– LVI-, rakennus- ja sähköteknisillä tuotteilla on nykyisin omat tuotetietopalvelunsa, jotka ovat tulosta kunkin järjestön pitkäjänteisestä ja menestyksellisestä työstä, LVI-Teknisen Kaupan liiton toimitusjohtaja Magnus Sirén kertoo.

Nyt alkavan yhteistyön tavoite on kehittää näiden palvelujen rinnalle yhteinen toimintamalli ja käyttöliittymä, jonka avulla tiedon käyttäjä voi saada halutessaan saman kanavan kautta sekä LVI-, rakennus- että sähköteknisten tuotteiden tuotetiedot suoraan käyttämiinsä ohjelmistoihin.

– On tärkeää, että tuotetiedon tarjonnan väylä on alan yhteisessä omistuksessa yhdistysten ja niiden yhteistyön kautta. Ne ovat kotimaisia, läpinäkyviä, koko rakennusalaa palvelevia toimijoita, ilman kaupallisia intressejä toimintansa motiivina, Rakennustieto Oy:n toimitusjohtaja Heimo Salo toteaa.

– Yksi syy hakeutumiselle yhteistyöhön on kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatio, joka avaa täysin uusia mahdollisuuksia tuotetiedon hyödyntämiselle. Toinen on tuotteiden ja niihin liittyvän teknisen tiedon määrän valtava kasvu, joka tekee tiedonhallinnasta entistä vaativampaa, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>