Viimeisimmät julkaisut

Lumon investoi uuteen tehtaaseen Kouvolassa

Parveke- ja terassilasitusten markkinajohtaja Lumon Oy rakentaa uuden lasinjalostuslaitoksen Kouvolaan. Investoinnin suuruus on noin 10 miljoonaa euroa, ja laitoksen rakentaminen aloitetaan käynnissä olevan syksyn kuluessa. Valmistuessaan ensi kesänä 2019 laitos työllistää 5-10 toimihenkilöä ja noin 40 työntekijää.

”Investoimme tulevaisuuden kasvuun ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittymiseen. Uusi syksyn 2019 aikana käynnistyvä noin 5000 m² lasinjalostusyksikkö nostaa merkittävästi lasinjalostuksen ja laminoinnin kapasiteettia. Uusiin tuotantotiloihin ja koneisiin keskittyvä investointi on osa käynnissä olevaa P20-strategiaamme, jossa Lumon tähtää kannattavaan kasvuun ja liikevaihdon tuplaamiseen etenkin kansainvälisillä markkinoilla”, Lumonin toimitusjohtaja Jussi Kinnunen kertoo.

Viime vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli noin 120 miljoonaa euroa ja yrityksessä työskenteli 950 henkeä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Espanjassa ja Kanadassa.

Kansainvälisen liiketoiminnan osuus Lumonilla on noin 40 miljoonaa euroa.

Edelliset tehdasinvestoinnit ovat suuruusluokaltaan 9 miljoonaa euroa ja ajoittuvat vuosille 2016 ja 2017. Tuolloin investoinnit kohdistuivat niin ikään uusiin tuotantotiloihin, toimitiloihin ja koneisiin sekä Kouvolassa että Kempeleessä. Kempeleessä sijaitsee Lumonin tytäryhtiö Visor Oy, joka valmistaa aurinkosuojia terassi- ja parvekelasituksiin.

Lumonin perustajalle teollisuusneuvoksen arvonimi

Lumonin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Tapani Kinnunen on saanut teollisuusneuvoksen arvonimen. Tasavallan presidentin myöntämän arvonimen perusteena oli innostunut ja ahkera työ lasi- ja rakennusteollisuuden kehittämisen eteen Suomessa. Kinnunen on edistänyt Suomen ja eritoten Kouvolan työllisyyttä ja maamme taloudellista hyvinvointia ja vientiä.

Tapani Kinnusen johtama yritys on 40 vuodessa kasvanut muutaman työntekijän organisaatiosta yli 1000 hengen perheyritykseksi. Lumonin toiminta-ajatuksena on ollut alusta lähtien pitää omissa käsissä koko toimitusketju tuotekehityksestä tuotteiden valmistukseen aina myyntiin ja asennukseen sekä käytön aikaiseen huoltoon asti.

Arvonimen antamisen perusteluissa todetaan myös, että Tapani Kinnunen on yhdessä yhtiökumppaneiden ja koko henkilöstön kanssa luonut poikkeuksellista yritystoimintaa, joka on mahdollistanut pitkät ja vakaat työsuhteet laajalle joukolle eri alojen ammattilaisia.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Näköislehden tilaus

Haluatko Projektiuutiset näköislehden sähköpostiisi?

Tilaa näköislehti sähköpostiisi tästä >>